Kerken in Nijkerk

In deze rubriek vindt u informatie van de kerken in Nijkerk.

Kerken van NICEA Nijkerk

NIJKERK - De kerken van Nijkerk werken samen in NICEA. Dit betekent Nijkerkse Interkerkelijke Commissie Evangelisatie Activiteiten.

NICEA verzorgt maandelijks de pagina "Geloven in Nijkerk"  in de Stad Nijkerk. Ook organiseert NICEA jaarlijks de Sing in op het Plein en is betrokken bij de Huiskamer in de Nijkerkse binnenstad. Door op activiteiten te klikken leest u nog meer activiteiten van NICEA.

De open kerken uit Nijkerk die samenwerken zijn: De Ark, De Kandelaar, De Fontein, Gereformeerde kerk, Gereformeerde gemeente, GKV Nijkerk en de Grote Kerk.

sitemap

Open kerk nijkerk.

↑ Grab this Headline Animator

HSN bestaat 100 jaar

NIJKERK – Misschien heeft u het al gelezen of gehoord, maar het is dit jaar 100 jaar geleden dat de ‘Vereniging voor Christelijk Nationaal Schoolonderwijs te Nijkerk’ werd opgericht. Een eeuw later groeit en bloeit deze vereniging nog steeds, alleen is de naam in 1973 veranderd in ‘Hervormde Schoolvereniging te Nijkerk’ (HSN). Oudere ‘Niekarkers’ kunnen zich vast nog de eerste Hervormde school in Nijkerk herinneren.

De officiële naam van de school was: de ‘Nederlands Hervormde School Spreuken 22:6’. Maar omdat deze naam bijna niet gebruikt werd, spraken de meeste Nijkerkers over de ‘Poppeschool’ naar een van de eerste voorzitters van de schoolvereniging, ds. A.F.P. Pop. De school was gevestigd aan de Spoorstraat. Later werd de naam veranderd in de ‘Eben-Haëzerschool’. Het pand staat nog steeds aan de Spoorstraat, maar is inmiddels verbouwd tot vier woningen. Voordat het tot de bouw van die eerste Hervormde school kwam, moesten wel wat hordes genomen worden. In Nijkerk bestond immers al een christelijke school, namelijk die aan de Groenestraat. Dit was echter een school van de ‘Vereniging voor Gereformeerd Schoolonderwijs te Nijkerk op de Veluwe’.

Lees meer: HSN bestaat 100 jaar

Kings Coach weer in Nijkerk

NIJKERK - Ook in 2019 gebruiken de NICEA kerken de Kings Coach voor het brengen van de evangelie boodschap in hartje Nijkerk. Want wat is dat eigenlijk die Kings coach? Deze prachtige 'Bus van de Koning' is sinds 1994 al op heel veel plaatsen in Nederland gebruikt. Het is een uniek middel om duidelijk en open het evangelie te verkondigen aan mensen op straat.

Veel passanten op het plein hebben de bus alleen van de buitenkant gezien en lazen de tekst op de zijkant: “Jezus geeft nieuw leven”. Maar wat gebeurt er allemaal als je “op de bus stapt”. Het voorste gedeelte van de bus is gespreksruimte. Hier worden de meeste gesprekken gevoerd en kunnen we met behulp van prachtige illustraties het evangelie duidelijk uitleggen. Het achterste gedeelte is ingericht als een plek waar, indien gewenst, langer met bezoekers doorgepraat en gebeden kan worden.

In de loop van de jaren hebben al heel veel mensen in de bus de Heere Jezus persoonlijk mogen ontmoeten. Een kleine groep van toegewijde broeders en zusters gingen U, jou,voor in de afgelopen jaren met het eenvoudig getuigen van hun relatie met de Here Jezus op straat door middel van de Kings Coach.

De volgende keren dat de Kings coach in Nijkerk is zijn: donderdag 19 september 2019, 10 oktober 2019 en 14 november 2019.

Aangepast op 16-9-2019

Nieuwe Alpha van start in Nijkerk

NIJKERK - Ontmoeten, vragen en ontdekken – dat doe je op Alpha. Alpha is een introductie in het christelijk geloof die ook in Nijkerk wordt aangeboden. Wereldwijd hebben ruim 25 miljoen mensen in 169 landen een Alpha gevolgd.  In Nijkerk gaat op 25 september een Alpha van start met een bijzondere introductieavond: ‘Is er meer?’ Cabaretier TimZingt neemt ons deze avond mee in een hilarische en tedere voorstelling over leven, geloof en zingeving. De avond vindt plaats aan de Gasthuisstraat 15 en inloop v.a. 19:30 uur.

Wat is Alpha? In tien interactieve en gezellige bijeenkomsten ontdekken de deelnemers wat het christelijk geloof inhoudt. Elke avond begint met een lekkere maaltijd. Hét moment om elkaar op een ontspannen manier goed te leren kennen. Na de maaltijd luisteren de Alpha-deelnemers naar een kort, inspirerend verhaal. Elke bijeenkomst staat een ander onderwerp centraal waarover de Alpha-deelnemers doorpraten in kleine gespreksgroepen.  De cursus is gratis en vrijblijvend. We starten om 19.00 uur met een maaltijd en de avond is rond 22:30 uur afgelopen. We komen bij elkaar bij de Huiskamer in Nijkerk; Oosterstraat 2-A, 3861 BJ Nijkerk. In Nederland hebben ruim 300.000 mensen een Alpha gevolgd. Of je jong of oud, gelovig of niet-gelovig bent; je bent van harte welkom!

Lees meer: Nieuwe Alpha van start in Nijkerk

De razzia van 1944

NIJKERK - Ook dit jaar was de jaarlijkse herdenking van de razzia te Putten op 1 oktober 1944.

Nog steeds leeft het verdriet, zowel in Putten als in Nijkerk. Niet alleen bij de kleine groep mensen die het zelf nog heeft meegemaakt, maar veel breder. Waarom al dat lijden?

razzia putten

Misschien blijft het leed ook wel leven, omdat het verdriet zo dicht ligt bij de waaromvraag, de vraag naar de oorzaak, reden van dit en ander lijden. In de Hervormde Gemeente van Nijkerk wordt nogsteeds enkele verzen uit psalm 84 gezongen ter herdenking van de razzia.

2003 - 2019 Nijkerkse Interkerkelijke Commissie Evangelisatie Activiteiten | Facebook | Twitter