Kerken in Nijkerk

In deze rubriek vindt u informatie van de kerken in Nijkerk.

Kerken van NICEA Nijkerk

NIJKERK - De kerken van Nijkerk werken samen in NICEA. Dit betekent Nijkerkse Interkerkelijke Commissie Evangelisatie Activiteiten.

NICEA verzorgt maandelijks de pagina "Geloven in Nijkerk"  in de Stad Nijkerk. Ook organiseert NICEA jaarlijks de Sing in op het Plein en is betrokken bij de Huiskamer in de Nijkerkse binnenstad. Door op activiteiten te klikken leest u nog meer activiteiten van NICEA.

De open kerken uit Nijkerk die samenwerken zijn: De Ark, De Kandelaar, De Fontein, Gereformeerde kerk, Gereformeerde gemeente, GKV Nijkerk en de Grote Kerk.

sitemap

Open kerk nijkerk.

↑ Grab this Headline Animator

Vespers Nijkerk

NIJKERK - De kerken in Nijkerk houden in de week voor Pasen vespers, korte vieringen rond het lijden en sterven van Jezus Christus. De vespers worden gehouden in de zogeheten ‘stille week’, de week in aanloop naar Goede Vrijdag en Pasen.

Op Goede Vrijdag staan kerken wereldwijd stil bij de smartelijke dood van Jezus Christus, Gods zoon, aan een kruishout. Volgens het getuigenis van de Bijbel stierf Jezus voor de zonden van de wereld, en stond Hij op de derde dag weer op – dat wordt gevierd met Pasen.

De korte vieringen worden van maandag 15 tot en met woensdag 17 april gehouden in de monumentale Grote Kerk in het centrum van de stad Nijkerk, van 19.00 tot 19.30 uur.

Op donderdagavond 18 april wordt de serie vespers afgesloten met een viering van het avondmaal in het kerkgebouw van hervormde wijkgemeente De Fontein. Aanvang: 19.30 uur. Op Goede Vrijdag zijn er twee diensten in De Fontein: een kinderdienst om 14.30 uur en een avonddienst om 19.30 uur.

De vespers en de diensten zijn goede manieren om belangstellenden te bepalen bij de betekenis van de dood en opstanding van Jezus Christus. Van harte welkom!

City Bible

NIJKERK - De City Bible is een instrument voor evangelisatie!

De City Bible is alleen het Nieuwe Testament met als vertaling de Herziene Statenvertaling.

De City Bible is al in 40 talen te verkrijgen en met meer dan 400 omslagen.

Gebruik de City Bible voor u evangelisatie.

Het Woord van God zal nooit leeg terugkeren.

Tips voor de missionaire gemeente

Verwelkom nieuwe mensen - gasten

Zorg voor een gastheer of gastvrouw bij de ingang, herkenbaar aan een badge (of iets anders, denk aan een hesje of een speciale kleur kleding). Hij of zij is beschikbaar, maar niet opdringerig. Deze persoon is geen suppoost, uitsmijter of een beroepsknuffelaar (vooral nieuwe mensen vinden dat een beetje eng), maar iemand die toegankelijk is en kalm een warm welkom biedt.

Neem eens een voorbeeld aan hoe ze het in een kledingwinkel aanpakken. Na enkele ogenblikken krijg je vaak te horen: Kan ik iets voor u doen of wilt u even rondkijken?

kerk wordt verbouwd

Je website is de kerk

Nijkerk - Vraag: Als de kerk een verbouwing ondergaat, stel je een commissie in, bel je een architect, vraag je offertes aan en zamel je geld in.

Waarom laat je je website dan maken door het achterneefje van de koster voor een boekenbon en een schouderklopje?

Je website is de kerk op internet: besteed er net zoveel zorg (en geld) aan als aan je gebouw.

Tip: geen idee waar te beginnen?

Zoek eens op webfish awards, de winnaars bieden goede aanknopingspunten.

Tips voor de missionaire gemeente.

Chr gereformeerde kerk nijkerk

2003 - 2019 Nijkerkse Interkerkelijke Commissie Evangelisatie Activiteiten | Facebook | Twitter