Kerken in Nijkerk

In deze rubriek vindt u informatie van de kerken in Nijkerk.

Kerken van NICEA Nijkerk

NIJKERK - De kerken van Nijkerk werken samen in NICEA. Dit betekent Nijkerkse Interkerkelijke Commissie Evangelisatie Activiteiten.

NICEA verzorgt maandelijks de pagina "Geloven in Nijkerk"  in de Stad Nijkerk. Ook organiseert NICEA jaarlijks de Sing in op het Plein en is betrokken bij de Huiskamer in de Nijkerkse binnenstad. Door op activiteiten te klikken leest u nog meer activiteiten van NICEA.

sitemap

Grote Kerk Nijkerk open voor publiek in zomer 2020

NIJKERK- In de zomer vakantie van 2020 is er open kerk in de Grote kerk van Nijkerk. Proef de historie in dit eeuwenoude gebouw, bekijk het typisch protestantse, sobere interieur of luister naar het prachtige orgel uit 1756. Iedereen die even de rust van het kerkgebouw wil ervaren, een moment van bezinning zoekt of een gebed wil doen is van harte welkom.

De kerk dateert van de late middeleeuwen. In 1421 werd de voorganger van de huidige kerk verwoest tijdens oorlogshandelingen. In 1461 begon de bouw van de huidige kerk. In 1540 raakte de kerk zwaar beschadigd bij eens stadsbrand, waarna een herbouw plaatsvond. Van het oorspronkelijke Rooms-katholieke interieur zie je nog enkele elementen. Zo zijn er verschillende gebeeldhouwde koppen te zien in de gewelven.

Echte blikvangers zijn de preekstoel uit 1789 en het orgel uit 1756. Ook de grote grafzerk van de familie Van Renselaer in de zijbeuk valt op. Een ander pronkstuk is de regentenbank: een grote overkapte bank waar vroeger het stadsbestuur zat tijdens de kerkdiensten. De kerk is open op de volgende dagen: zaterdag 1 augustus 13:30-15:30 zaterdag 8 augustus 13:30-15:30 zaterdag 15 augustus 13:30-15:30 zaterdag 22 augustus 13:30-15:30 zaterdag 29 augustus 13:30-15:30

Alle Nijkerkers en andere belangstellende zijn van harte welkom.

Beleef Dabar - evangelisatie en recreatie

NIJKERK - 1. Vind je het leuk om activiteiten te organiseren?

2. Of geniet jij van contacten leggen?

3. Wil jij je geloof delen met anderen? Schrijf je dan in voor DABAR !

Dabar staat voor: evangelisatie en recreatiewerk op een camping of in een stad in Nederland.

Kijk op Dabarwerk.nl

dabar

Muziek in huis met een boodschap.

NIJKERK - Veel mensen zijn bang voor de besmetting met het corona-virus. Ze blijven thuis of zijn verplicht op hun kamer te blijven. Dan kan de dag soms lang duren. Vooral voor mensen die in een verpleeghuis of verzorgingshuis wonen. Zij mogen hun kamer niet uit en bezoek van kinderen, andere familieleden of kennissen wordt niet toegestaan. De >muziek met boodschap< die aangeboden wordt door de vrijwillige medewerkers(sters) van het programma “Op de drempel van de zondag” kan daar misschien verandering in aanbrengen. Zij zenden elke week één uur gewijde muziek uit met een korte Bijbelse overdenking. Het meditatief gedeelte van ongeveer tien minuten wordt verzorgd door predikanten, voorgangers en andere (christelijke) sprekers van de Noordwest- Veluwe. De programma’s hebben een interkerkelijk karakter.

Ze zijn ooit begonnen in 1968 met het uitzenden in het ziekenhuis ‘Salem’ te Ermelo onder de naam ‘Ziekenomroep’. Toen het ziekenhuis ‘Salem’ niet meer aan de medische eisen van die tijd voldeed is er een ander ziekenhuis voor in de plaats gekomen namelijk het ziekenhuis ‘St. Jansdal’ te Harderwijk. In dat ziekenhuis hebben zij hun uitzending na het sluiten van ‘Salem’ voortgezet. Al snel kwam daar ook het woonzorgcentrum ‘Sonnevanck’ te Harderwijk erbij. Inmiddels zenden ze al 52 jaar uit in de Noordwest Veluwe via de streek radio “Veluwe-FM” onder de naam “Op de drempel van de zondag”. Het betreffende programma duurt een uur en wordt uitgezonden op zondagmorgen van 8:00-9:00 uur. Ben je op dat moment niet in de gelegenheid om te luisteren dan is er een herhaling op zondagavond van 21:00-22:00 uur:

• via Radio Veluwe-FM Ermelo 105.0 – Putten 106.1 – Harderwijk 107.7.
  • via de  kabel: in de hele regio op 93.1 FM.
  • via de glasvezel: UPC Digital kanaal 36 en KPN glasvezel kanaal 1153.

Ook is het mogelijk om de hele week te genieten van dit programma. Dat kan via de computer, laptop, iPad, of met een smartphone via  www.opdedrempelvandezondag.nl

Lees meer: Muziek in huis met een boodschap.

Nieuwe WhatsApp-groep in Nijkerk.

NIJKERK- Er zijn in Nijkerk veel WhatsApp groepen. Veel groepen worden gebruik door vrienden en familie. Ook voor buurtpreventie zijn er veel Whats app groepen in gebruik. Annita Nederhand heeft pas het inititiatief genomen een WhatsApp groep op te richten voor christenen. Zij heeft deze WhatsApp groep de naam ‘kinderen van God’ meegegeven. Daarmee wordt direct aangegeven welke doelgroep deze WhatsApp groep op het oog heeft.

De app-groep is een hulpmiddel om elkaar elke dag op God te richten, om elkaar te laten weten dat God van ons houdt ‘no matter what’. Dat Hij ons kracht geeft om door te gaan en dat Hij er altijd voor ons is. Wil jij ook graag meer op God gericht zijn? Overweeg dan eens om ook deel te gaan nemen aan de WhattsApp groep kinderen van God.

De initiatiefnemer van de Whats App groep is Annita Nederhand. Zij is geboren en getogen in Nijkerk, 42 jaar, getrouwd en moeder van 3 tieners. Zij heeft lang in Bunschoten gewerkt. Daar zijn ze zo’n 6 jaar geleden begonnen met een soortgelijke app-groep. Als deelnemer van deze groep heeft Annita gezien hoe waardevol een app-groep kan zijn. Zij heeft gemerkt dat kerkmuren wegvallen en het christen zijn echt vorm krijgt. God heeft het in haar hart gelegd om ook zo’n app-groep aan te maken voor Nijkerk. Op dit moment zitten er ongeveer 45 mensen in de groep. De bedoeling is om de groep belangrijk te laten groeien.

Lees meer: Nieuwe WhatsApp-groep in Nijkerk.

2003 - 2019 Nijkerkse Interkerkelijke Commissie Evangelisatie Activiteiten | Facebook | Twitter