Kerken in Nijkerk

In deze rubriek vindt u informatie van de kerken in Nijkerk.

Kerken van NICEA Nijkerk

NIJKERK - De kerken van Nijkerk werken samen in NICEA. Dit betekent Nijkerkse Interkerkelijke Commissie Evangelisatie Activiteiten.

NICEA verzorgt de pagina "Geloven in Nijkerk"  in de Stad Nijkerk.

Ook organiseert NICEA de jaarlijks de kerstwandeling en is betrokken bij de Huiskamer in de Nijkerkse binnenstad.

sitemap

Vakantie Bijbel Club Nijkerkerveen 2020

NIJKERKERVEEN De Vakantie Bijbel Club in Nijkerkerveen zal plaatsvinden in de herfstvakantie. Dit jaar op D.V. woensdag 21 oktober en donderdag 22 oktober. Het thema van dit jaar is: Duik er in! Het belooft weer een spetterende week te worden!

Het is dit jaar vanwege de corona maatregelen wel nodig om de kinderen van te voren op te geven! Je kunt duiken in het water, maar ook in een goed boek! Tijdens de Vakantie Bijbel Club duiken we met de kinderen in het boek van God, de Bijbel. Als we ‘Duik erin!’ tegen de kinderen zeggen, willen we hen ook aansporen om te luisteren naar de verhalen van God.

Om samen te ontdekken wie God is en wie Jezus is. In alle bijbelverhalen komt water voor. Soms is het water bedreigend en niet fijn. Soms is het water juist heel positief, omdat het gebruikt wordt om een wonder te doen. Zo heeft het thema ‘Duik erin!’ meerdere kanten (je vindt het leuk of eng om te duiken) en het beeld van water in de bijbelverhalen ook. Zo is het ook in de levens van de kinderen die je zult ontmoeten tijdens de VBC. Wat geweldig om dan te ontdekken in alle verhalen dat Jezus om jou geeft en van jou houdt. Hij is het allerbelangrijkste in je leven.

Zoals het er nu uitziet, is het mogelijk om met maatregelen, de Vakantie Bijbel Club toch te organiseren. Dit jaar organiseren we een tieneravond, 2 ochtenden voor de basisschoolkinderen en een afsluitende kerkdienst. Dit jaar zal de VBC voor het eerst plaatsvinden in het Veense Hart. Voor de Vakantie Bijbel Club in Nijkerkerveen zijn we nog op zoek naar volwassenen die het leuk vinden om te helpen bij het begeleiden van de activiteiten. We zijn op zoek naar vossen voor de Vossenjacht en begeleiders bij de proefjes.

Alle activiteiten zullen buiten plaatsvinden. De organisatie zorgt voor alle voorbereidingen. Mocht u beschikbaar zijn om woensdag 21 oktober en/of donderdag 22 oktober te helpen, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Voor de kinderen zijn er geen kosten verbonden aan de Vakantie Bijbel Club. Voor de activiteiten zijn we afhankelijk van sponsoring en de fooienpot. Mocht u een financiële bijdrage willen doen, kunt u ook contact opnemen met de organisatie. Daarnaast willen we u vragen om ook dit jeugdwerk mee te nemen in uw gebed.

De razzia van 1944

NIJKERK - Ook dit jaar is de jaarlijkse herdenking van de razzia op 1 oktober 1944.

Nog steeds leeft het verdriet, zowel in Putten als in Nijkerk. Niet alleen bij de kleine groep mensen die het zelf nog heeft meegemaakt, maar veel breder. Waarom al dat lijden?

razzia putten

Misschien blijft het leed ook wel leven, omdat het verdriet zo dicht ligt bij de waarom vraag, de vraag naar de oorzaak, reden van dit en ander lijden.

In de Hervormde Gemeente van Nijkerk wordt nog steeds tijdens de eredienst enkele verzen uit psalm 84 gezongen ter herdenking van de razzia. Dit gebeurt meestal op de zondag na 1 oktober.

Het zingen wordt zowel in de Grote Kerk als ook de Opstandingskerk gedaan.

Nieuwe WhatsApp-groep in Nijkerk.

NIJKERK- Er zijn in Nijkerk veel WhatsApp groepen. Veel groepen worden gebruik door vrienden en familie. Ook voor buurtpreventie zijn er veel Whats app groepen in gebruik. Annita Nederhand heeft pas het inititiatief genomen een WhatsApp groep op te richten voor christenen. Zij heeft deze WhatsApp groep de naam ‘kinderen van God’ meegegeven. Daarmee wordt direct aangegeven welke doelgroep deze WhatsApp groep op het oog heeft.

De app-groep is een hulpmiddel om elkaar elke dag op God te richten, om elkaar te laten weten dat God van ons houdt ‘no matter what’. Dat Hij ons kracht geeft om door te gaan en dat Hij er altijd voor ons is. Wil jij ook graag meer op God gericht zijn? Overweeg dan eens om ook deel te gaan nemen aan de WhattsApp groep kinderen van God.

De initiatiefnemer van de Whats App groep is Annita Nederhand. Zij is geboren en getogen in Nijkerk, 42 jaar, getrouwd en moeder van 3 tieners. Zij heeft lang in Bunschoten gewerkt. Daar zijn ze zo’n 6 jaar geleden begonnen met een soortgelijke app-groep. Als deelnemer van deze groep heeft Annita gezien hoe waardevol een app-groep kan zijn. Zij heeft gemerkt dat kerkmuren wegvallen en het christen zijn echt vorm krijgt. God heeft het in haar hart gelegd om ook zo’n app-groep aan te maken voor Nijkerk. Op dit moment zitten er ongeveer 45 mensen in de groep. De bedoeling is om de groep belangrijk te laten groeien.

Lees meer: Nieuwe WhatsApp-groep in Nijkerk.

Tips voor de missionaire gemeente

Verwelkom nieuwe mensen - gasten

Zorg voor een gastheer of gastvrouw bij de ingang, herkenbaar aan een badge (of iets anders, denk aan een hesje of een speciale kleur kleding). Hij of zij is beschikbaar, maar niet opdringerig. Deze persoon is geen suppoost, uitsmijter of een beroepsknuffelaar (vooral nieuwe mensen vinden dat een beetje eng), maar iemand die toegankelijk is en kalm een warm welkom biedt.

Neem eens een voorbeeld aan hoe ze het in een kledingwinkel aanpakken. Na enkele ogenblikken krijg je vaak te horen: Kan ik iets voor u doen of wilt u even rondkijken?

kerk wordt verbouwd

2003 - 2019 Nijkerkse Interkerkelijke Commissie Evangelisatie Activiteiten | Facebook | Twitter