Open Kerk Nijkerk NICEA

De open nicea kerken uit Nijkerk met evangelisatie nieuws voor jou.

Fontein elke woendag open

de fonteijn nijkerk

 

 

 

Kerkgemeenschap De Fontein aan de rand van de wijk Corlaer opent elke woensdag van 10.00 tot 16.00 uur haar deuren. ‘Als kerk bieden wij rust, een moment van bezinning en een luisterend oor.’

 

 De moderne kerk van hervormde gemeente De Fontein is gebouwd vanuit de gedachte zij niet alleen op zondag gebruikt wordt door haar leden, maar ook doordeweeks open gaat.  ‘Wij willen als kerk van betekenis zijn voor onze directe omgeving, de wijk Corlaer, en de Nijkerkse samenleving’, onderstreept Rien Boers, een van de initiatiefnemers van het Fonteinproject ‘Open Kerk’.

Op weg naar Pasen zette De Fontein als proef enkele weken haar deuren open. Een dusdanig succes dat besloten werd de kerk voortaan elke woensdag te openen voor gasten.

Wat is er in de kerk te vinden en te doen? In de eerste plaats is De Fontein, een ontwerp van de beroemde architect Mari Baauw, een bezienswaardigheid. De gekleurde ramen vertellen het verhaal van het geloof. Doopvont, preekstoel en avondmaalstafel, uniek vormgegeven, zijn op zich al een bezoek aan de kerk waard. Tijdens de openingstijden kunnen bezoekers op elk moment de kerk bezichtigen. Wie meer achtergronden wil, kan elke woensdag om 14.00 uur meegaan met een rondleiding.

Het is uitdrukkelijk niet de bedoeling bezoekers te overvallen met allerlei geestelijke verhalen, zegt Boers er bij. ‘Ons doel is mensen gastvrij te ontvangen.’ Dat laatste komt ook tot uitdrukking in het kopje koffie dat klaar staat voor iedere bezoeker.

De Fontein is een plaats van bezinning. Bij de bouw is er ruimte gemaakt voor een stiltecentrum, waar mensen rust kunnen vinden of even tot zichzelf kunnen komen. Een gesprek behoort tot de mogelijkheden. ‘Onze gastvrouwen en –heren bieden desgewenst een luisterend oor.’

 

Middagpauze- en lunchconcert

De kerk beschikt over een prachtig orgel en een dito vleugel. Bovendien bespelen diverse gemeenteleden instrumenten. Reden genoeg om elke woensdag van 12.30 tot 12.45 uur een middagpauzeconcert te houden.

Elke laatste woensdag van de maand is het dubbelop genieten: van muziek en een lekkere lunch. Het eerste lunchconcert is op woensdag 25 juni. De tafel staat om 12.00 uur gedekt, met aansluitend een miniconcert. De lunch kost 3 euro. Opgave tot de maandag voor het lunchconcert bij Emmy Rakhorst (tel. 033-2457742) of Therese van Dijk (tel. 033-2457675).

 

Voor het actuele programma en eventuele wijzigingen kijk op de website van de Fontein

De kerken van Nijkerk heten u hartelijk welkom in de kerkdiensten.

En natuurlijk ook op de Sing inn, de pagina Geloven in de stad Nijkerk, de Alpha en Emmaus cursus.

2003 - 2019 Nijkerkse Interkerkelijke Commissie Evangelisatie Activiteiten | Facebook | Twitter