Open Kerk Nijkerk NICEA

De open nicea kerken uit Nijkerk met evangelisatie nieuws voor jou.

Hospice zoekt vrijwilligers

Mensen in de laatste levensfase willen vaak zo lang mogelijk thuis blijven. Voor mantelzorgers is dat soms zwaar. Vrijwilligers kunnen bijstand verlenen.


Met deze inzet krijgt de mantelzorger de gelegenheid om even tot rust te komen, zodat hij/zij voldoende veerkracht be- houdt om het ondersteunen van de zorgvrager vol te houden. Om dit mogelijk te maken is in 2011 Hospice Nijkerk Thuis opgezet. Inmiddels wordt vrijwilligerszorg thuis geboden in Nijkerk, Nijkerkerveen en in Hoevelaken. Hiervoor zijn samenwerkingsovereenkomsten aangegaan met de thuiszorgorganisaties om optimale zorg te kunnen bieden.Hospice nijkerk

De vrijlligers worden begeleid door de coördinatoren van Hospice Nijkerk Thuis en worden geschoold volgens de richtlijnen van het landelijk steunpunt VPTZ (Vrijwilligers Pallia- tieve Terminale Zorg). Hospice Nijkerk Thuis is dringend op zoek naar extra vrijwilligers voor inzet bij mensen thuis. Een vrijwilliger is klankbord voor de zorgvrager en naaste, geeft persoonlijke aandacht, emotionele en praktische ondersteuning en verricht lichte zorgtaken. Wilt u aandacht en nabijheid bieden en bent u bereid de benodigde scholing te volgen? Neem dan contact op via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

De kerken van Nijkerk heten u hartelijk welkom in de kerkdiensten.

En natuurlijk ook op de Sing inn, de pagina Geloven in de stad Nijkerk, de Alpha en Emmaus cursus.

2003 - 2019 Nijkerkse Interkerkelijke Commissie Evangelisatie Activiteiten | Facebook | Twitter