De razzia van 1944

NIJKERK - Ook dit jaar was de jaarlijkse herdenking van de razzia te Putten op 1 oktober 1944.

Nog steeds leeft het verdriet, zowel in Putten als in Nijkerk. Niet alleen bij de kleine groep mensen die het zelf nog heeft meegemaakt, maar veel breder. Waarom al dat lijden?

razzia putten

Misschien blijft het leed ook wel leven, omdat het verdriet zo dicht ligt bij de waaromvraag, de vraag naar de oorzaak, reden van dit en ander lijden. In de Hervormde Gemeente van Nijkerk wordt nogsteeds enkele verzen uit psalm 84 gezongen ter herdenking van de razzia.

2003 - 2019 Nijkerkse Interkerkelijke Commissie Evangelisatie Activiteiten | Facebook | Twitter