Blessed home

NIJKERK – Marina Arhin-Schuurman vertrekt binnenkort met haar ouders en de kinderen Ryan en Nick naar Ghana, waar ze haar intrek zal nemen in het nieuwe kinderhuis dat Michael heeft ingericht. Hij was eind januari al eerder vertrokken om de containers met huisraad e.d. uit te pakken en hun plekje bewoonbaar te maken.

Twee jaar geleden namen Marina en Michael dit initiatief en zij hopen zo’n 12 straatkinderen te kunnen opvangen in het kinderhuis en hen te begeleiden totdat ze weer naar hun familie kunnen terugkeren of in een Ghanees pleeggezin geplaatst worden om zo in hun eigen cultuur verder op te groeien. De kinderen worden geselecteerd via Social Welfare, een internationale (NGO) organisatie, waarmee Blessed Home samenwerkt.

Marina: Vaak gebeurt het dat gezinnen uit het noorden van Ghana, waar het een stuk armoediger is dan in het zuiden, hun kinderen naar het zuiden van Ghana laten gaan om daar te werken, met de hoop op een beter leven dan in het noorden. Ze komen dan in het zuiden, en hebben eerst geen werk of slecht betaald werk en belanden dan op straat. Het leven op straat is erg gevaarlijk. Jongens/mannen stelen veel, meisjes/vrouwen worden vaak verkracht of werken in de prostitutie om geld te verdienen om te overleven. Met dikwijls het gevolg dat ze zwanger raken en op straat bevallen van hun baby. Hele gezinnen wonen hierdoor dus op straat.

Marina: De streetworkers gaan de straat op om contact te leggen met de kinderen en vertellen hen over ons project. Als de kinderen aangeven dat ze willen komen wordt er eerst een achtergrond onderzoek gedaan door de socialworkers / ons. We zoeken uit waar het kind vandaan komt en of hij / zij nog familie heeft en waarom die niet voor hun kind zorgen. De familie wordt opgezocht en zij moeten goedkeuring geven dat hun kind bij ons komt. Daarna wordt de social welfare ingelicht zodat zij op de hoogte zijn dat het kind bij ons verblijft. We willen als het kan dat het kind contact houdt met zijn of haar familie door hen regelmatig op te zoeken.

Een aantal vrouwen in De Levensbron is de laatste weken druk aan het naaien geslagen en hebben ‘quilt’ dekentjes gemaakt voor de bedden in het kindertehuis. Het kleurrijke dekentje mag een kind later als aandenken meenemen naar huis. Dit betekent dat er steeds nieuwe dekentjes gemaakt zullen moeten worden.

‘Blessed Home dekentje’ gaat dus een project van deze gemeente worden! Wie mee wil knippen/naaien aan de quilt dekentjes is van harte welkom. Graag even met Marry van der Heiden contact opnemen. Misschien zijn er ook mensen die nog allerlei leuke katoenen stofjes in de kast hebben liggen Wie mee wil doen, kan terecht bij Marry (033-2450945, 06-45626101). Er is nog steeds veel geld nodig voor Stichting Blessed Home. Sponsoren, giften enz. zijn van harte welkom voor dit mooie project. www.blessedhomeghana.org

Maria Stoorvogel

2003 - 2019 Nijkerkse Interkerkelijke Commissie Evangelisatie Activiteiten | Facebook | Twitter