Vespers Nijkerk

NIJKERK - De kerken in Nijkerk houden in de week voor Pasen vespers, korte vieringen rond het lijden en sterven van Jezus Christus. De vespers worden gehouden in de zogeheten ‘stille week’, de week in aanloop naar Goede Vrijdag en Pasen.

Op Goede Vrijdag staan kerken wereldwijd stil bij de smartelijke dood van Jezus Christus, Gods zoon, aan een kruishout. Volgens het getuigenis van de Bijbel stierf Jezus voor de zonden van de wereld, en stond Hij op de derde dag weer op – dat wordt gevierd met Pasen.

De korte vieringen worden van maandag 15 tot en met woensdag 17 april gehouden in de monumentale Grote Kerk in het centrum van de stad Nijkerk, van 19.00 tot 19.30 uur.

Op donderdagavond 18 april wordt de serie vespers afgesloten met een viering van het avondmaal in het kerkgebouw van hervormde wijkgemeente De Fontein. Aanvang: 19.30 uur. Op Goede Vrijdag zijn er twee diensten in De Fontein: een kinderdienst om 14.30 uur en een avonddienst om 19.30 uur.

De vespers en de diensten zijn goede manieren om belangstellenden te bepalen bij de betekenis van de dood en opstanding van Jezus Christus. Van harte welkom!

2003 - 2019 Nijkerkse Interkerkelijke Commissie Evangelisatie Activiteiten | Facebook | Twitter