de kinderen van de Rank

NIJKERK – Kindercaravan de Rank is al jaren een begrip in Nijkerk. In een gesprek met het team dat ervoor zorgt dat de Rank al zolang actief is, horen we waarom deze vrijwilligers zich inzetten voor deze vorm van kinderwerk. mmm Hoe lang rijdt de Rank al rond in Nijkerk? De Rank is al 36 jaar actief in Nijkerk.

We rijden in een uitnodigende wagen elke week naar verschillende locaties in de stad. Daar geven we club aan kinderen tussen de 4 en 12 jaar. We hebben een enthousiast team met clubleiders, mensen die de thema’s voorbereiden en de chauffeurs. Dit seizoen zijn wij gestart met een maandelijkse kindermiddag op P – Zandoogje (Corlaer). De eerstkomende keer is op 13 november van 13.30 – 14.30 uur.

Jullie staan met de Rank wagen in de wijk, waarom is dat? Wij komen naar de kinderen toe in hun eigen buurt. Dat maakt de drempel laag. Ons doel is dat zoveel mogelijk kinderen iets horen over het geloof. De kinderen nemen hun vriendjes van school of uit de buurt mee en die horen dan ook het bijbel verhaal. ‘s Middags staat de Rank al in de wijk. Als je de kinderen dan tegenkomt, in de straat of de supermarkt, vragen ze al wat we gaan doen die avond. We proberen er vooral een gezellig uurtje van te maken en ze leren nog het meest van elkaar.

Maak je wel eens wat mee in de Rank, waar je heel blij van werd? Als leiding leven we mee met de kinderen. We denken eraan als iemand jarig is of ziek. De kinderen vertrouwen je soms ook dingen toe, bijvoorbeeld als we samen bidden. Onder het knutselen hadden de kinderen het er een keer over naar welke kerk ze gingen. Dat varieerde nogal. Eén kind gaf aan niet naar een kerk te gaan. “De Rank is ook een kerk, toch”, zei een ander. Dat was een heel bijzonder moment. We vinden het mooi dat we in de Rank iets van de goede boodschap van God mogen laten zien.

Welke boodschap willen jullie de kinderen meegeven? De verhalen uit de Bijbel zijn zo rijk en vol betekenis voor onze kinderen. God is er altijd voor jou, of je nu kind bent of volwassen. Hij is er altijd, ook in tijden dat je niet aan Hem denkt. Als het leven moeilijk is, mag je altijd je handen vouwen en naar Hem vragen. Als dan een verhaal of een liedje wat je in de Rank gehoord hebt, je helpt, is de missie van de Rank al geslaagd.

De Rank is een project dat georganiseerd wordt vanuit de evangelisatiecommissie van de Kruiskerk. Wil je meer weten kijk dan even op onze site: www.deranknijkerk.nl, volg ons op facebook of mail ons via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Maandag 18.30 – 19.30 uur Kievitslaan, elke week Woensdag 13.30 – 14.30 uur Zandoogje (Corlaer), maandelijks Donderdag 18.30 – 19.30 uur De Brink, elke week

2003 - 2019 Nijkerkse Interkerkelijke Commissie Evangelisatie Activiteiten | Facebook | Twitter