In de sfeervolle Kruiskerk

NIJKERK – De donkere dagen voor Kerstmis. De momenten dat het licht is, worden steeds korter. Ons huis versieren we dan met kaarsen en (led-)lichten om een gezellige sfeer te creëren. Maar voor veel mensen, ook in gemeente Nijkerk, blijven het donkere dagen. Ondanks al die prachtige verlichtingen.

Uit onderzoek van het Leger des Heils bleek, dat bijna een op de vier mensen zich in deze tijden eenzaam voelt. Eenzaamheid kan ertoe leiden dat je je terugtrekt. Mogelijk denk je dat anderen je niet leuk vinden? Soms ervaar je het als moeilijk om de deur uit te gaan. Herken je dit? Zou je toch wel graag nieuwe mensen willen ontmoeten? In de sfeervolle Kruiskerk aan de Venestraat 44, Nijkerk zijn er vele mogelijkheden:

1. Kom mee eten

Een prettige ongedwongen manier om met andere mensen in contact te komen, is via TrefPunt AvondEten. Op woensdag 6 november van 17.00-19.00 uur kun je aanschuiven bij een driegangenmenu inclusief een consumptie voor €5 p.p. Meld jezelf vooraf aan bij Jeanette Waaijenberg via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 06-30953033.

2. Bezoek de mannenavond

Ben je tussen de 25-45 jaar en wil je in contact komen met leeftijdgenoten? Bezoek dan de mannenavond op dinsdag 19 november van 18.00-22.00 uur. Wil je meer informatie? Bel Erwin via 06-42408609.

3. Sluit je aan bij het sociaal netwerk

Op donderdag 7 en 21 november van 09.30-13.00 uur ben je van harte welkom bij het Inloophuis. Je kunt komen wanneer je wilt en zolang blijven als je wilt. Kom vrijblijvend langs om, onder genot van een kopje koffie, een praatje te maken en om andere mensen te ontmoeten. Er kunnen spelletjes gedaan worden, zoals sjoelen, Rummikub en koersballen. Daarnaast is er een handwerkclub. Er wordt gehaakt voor de Stichting Hartendekens. Deze Stichting geeft aan ernstige zieke kinderen kosteloos hartendekens om warmte en troost te bieden. Natuurlijk kan er ook een andere vorm van handwerken plaatsvinden. Mocht je nieuwe ideeën hebben voor het Inloophuis, mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

4. Word vrijwilliger
Elke donderdagavond wordt er geoefend voor de uitvoering van de musical Circus Mens. Een musical met een boodschap die raakt, uitdaagt en verzoent. De uitvoering vindt plaats in maart 2020. We willen met de musical jong en oud verbinden en ontmoeting mogelijk maken. De liedjes zijn bekende popliedjes of geschreven door Albrecht Bijvank. Lijkt het je leuk om mee te helpen met het decor of het maken van kleding? Op donderdag 28 november vanaf 20.00 uur worden de voorbereidingen besproken. Voor het koor zoeken we nog aantal mannen (tenor). Interesse? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel Judith Elgersma-Overvliet 06-30590140.

5. Bezoek een kerkdienst
Als je een spiritueel persoon bent dan kunnen kerkdiensten een manier zijn om nieuwe mensen te ontmoeten. Kerkdiensten staan open voor iedereen, ook als je niet tot een kerk behoort. Op de pagina Informatie in deze krant vind je de eerstkomende kerkdiensten.

2003 - 2019 Nijkerkse Interkerkelijke Commissie Evangelisatie Activiteiten | Facebook | Twitter