Muziek in huis met een boodschap.

NIJKERK - Veel mensen zijn bang voor de besmetting met het corona-virus. Ze blijven thuis of zijn verplicht op hun kamer te blijven. Dan kan de dag soms lang duren. Vooral voor mensen die in een verpleeghuis of verzorgingshuis wonen. Zij mogen hun kamer niet uit en bezoek van kinderen, andere familieleden of kennissen wordt niet toegestaan. De >muziek met boodschap< die aangeboden wordt door de vrijwillige medewerkers(sters) van het programma “Op de drempel van de zondag” kan daar misschien verandering in aanbrengen. Zij zenden elke week één uur gewijde muziek uit met een korte Bijbelse overdenking. Het meditatief gedeelte van ongeveer tien minuten wordt verzorgd door predikanten, voorgangers en andere (christelijke) sprekers van de Noordwest- Veluwe. De programma’s hebben een interkerkelijk karakter.

Ze zijn ooit begonnen in 1968 met het uitzenden in het ziekenhuis ‘Salem’ te Ermelo onder de naam ‘Ziekenomroep’. Toen het ziekenhuis ‘Salem’ niet meer aan de medische eisen van die tijd voldeed is er een ander ziekenhuis voor in de plaats gekomen namelijk het ziekenhuis ‘St. Jansdal’ te Harderwijk. In dat ziekenhuis hebben zij hun uitzending na het sluiten van ‘Salem’ voortgezet. Al snel kwam daar ook het woonzorgcentrum ‘Sonnevanck’ te Harderwijk erbij. Inmiddels zenden ze al 52 jaar uit in de Noordwest Veluwe via de streek radio “Veluwe-FM” onder de naam “Op de drempel van de zondag”. Het betreffende programma duurt een uur en wordt uitgezonden op zondagmorgen van 8:00-9:00 uur. Ben je op dat moment niet in de gelegenheid om te luisteren dan is er een herhaling op zondagavond van 21:00-22:00 uur:

• via Radio Veluwe-FM Ermelo 105.0 – Putten 106.1 – Harderwijk 107.7.
  • via de  kabel: in de hele regio op 93.1 FM.
  • via de glasvezel: UPC Digital kanaal 36 en KPN glasvezel kanaal 1153.

Ook is het mogelijk om de hele week te genieten van dit programma. Dat kan via de computer, laptop, iPad, of met een smartphone via  www.opdedrempelvandezondag.nl

Dan krijg je op het scherm aan de boven kant rechts van de naam OP DE DREMPEL VAN DE ZONDAG het woordje >terug te luisteren<. Daar klik je met je muis op en je krijgt een keuze uit 15 reeds uitgezonden programma’s  met prachtige gewijde muziek te horen met een overdenking.

Wij hopen dat deze muziek met Bijbelse overdenking je mag bemoedigen in deze dagen van corona besmetting. Lukt het je niet om van dit programma te genieten, vanwege technische problemen, vraag het dan aan anderen. Er zijn er zeker die je daarbij willen helpen. We hopen dat je veel goede luistermomenten mag beleven.
Informatie “Op de Drempel van de Zondag”; tel 0341-356441.

Kandidaat J. Mulder Nijkerkerveen

2003 - 2019 Nijkerkse Interkerkelijke Commissie Evangelisatie Activiteiten | Facebook | Twitter