Open Kerk Nijkerk NICEA

De open nicea kerken uit Nijkerk met evangelisatie nieuws voor jou.

Zondagsschool ‘Het Mosterdzaad’ viert 80-jarig jubileum

NIJKERK - De oudste generatie Nijkerkers weet het wellicht nog: in 1936 ging zondagsschool ‘Het Mosterdzaad’ van start in de kleuterschool aan de Kloosterstraat. Er zouden nog heel wat locaties volgen: de Grote Kerk, een oud schuurtje aan de Jan Plassensteeg, verenigingsgebouw Irene, de Eben Haëzer-, Immanuël, Holker-, Rehoboth-, Maranatha- en Ichthusschool en de Hoeksteen. 

Vele duizenden kinderen hebben in de achterliggende 80 jaar de zondagsschool bezocht. En nog steeds komt er een groot aantal kinderen naar de zondagsschool. Elke zondag, uitgezonderd schoolvakanties e.d., is er zondagsschool. Onder leiding van enthousiaste meesters en juffen worden er met de kinderen psalmen gezongen en geleerd, er wordt gebeden en de Bijbel, Gods Woord, gaat open. Dat is het allerbelangrijkste: de verhalen die in de Bijbel staan doorgeven aan de kinderen. Het is heerlijk om de kinderen te mogen vertellen over de Heere Jezus Christus en te zien hoe de kinderen de Bijbelwoorden ‘eigen’ maken. 

De zondagsschool is er voor alle kinderen van Nijkerk, ongeacht of ze van huis uit veel, weinig of niets van de Bijbel meekrijgen. Door op drie verschillende locaties tegelijk zondagsschool te geven, is voor vrijwel elk kind de zondagsschool dicht in de buurt. De deuren staan open voor nog veel meer kinderen, om zo gehoor te geven aan Jezus’ woorden: “Laat de kinderen tot Mij komen”. 

Het 80-jarig jubileum wordt op verschillende manieren gevierd. Zo vindt er op zaterdag 29 oktober een uitje plaats met de kinderen en meesters en juffen. Zondag 30 oktober is er in de Grote Kerk een jubileumdienst waarin ds. P. van Duijvenboden, voorzitter van de Bond van Hervormde Zondagsscholen, zal voorgaan. De dienst begint om 9.25 uur. Een ieder die belangstelling heeft of zich verbonden weet aan de Zondagsschool wordt van harte uitgenodigd om bij deze dienst aanwezig te zijn. Voor de jongste kinderen is er tijdens de jubileumdienst oppas in het naastgelegen ‘Gasthuus’.

zondagsschool

Na afloop van de jubileumdienst ontvangen de kinderen een herinneringsgeschenk. Op 4 november worden de jubileumactiviteiten afgesloten met een bezoek aan Arkemheen.  Kinderen die benieuwd zijn naar de Zondagsschool worden van harte uitgenodigd om eens een kijkje te komen nemen bij een zondagsschooluur. Bijvoorbeeld op 23 oktober a.s. van 12.00-12.45 uur op de Hoeksteen, Rehoboth- of Maranathaschool. Informatie over de Zondagsschool is op te vragen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

De kerken van Nijkerk heten u hartelijk welkom in de kerkdiensten.

En natuurlijk ook op de Sing inn, de pagina Geloven in de stad Nijkerk, de Alpha en Emmaus cursus.

2003 - 2019 Nijkerkse Interkerkelijke Commissie Evangelisatie Activiteiten | Facebook | Twitter