Fout

Nieuws over de kerken in Nijkerk

Evangelisatie nieuws en kerkelijk nieuws uit Nijkerk, Nederland.

Kerken van NICEA Nijkerk

NIJKERK - De kerken van Nijkerk werken samen in NICEA. Dit betekent Nijkerkse Interkerkelijke Commissie Evangelisatie Activiteiten.

NICEA verzorgt maandelijks de pagina "Geloven in Nijkerk"  in de Stad Nijkerk. Ook organiseert NICEA jaarlijks de Sing in op het Plein en is betrokken bij de Huiskamer in de Nijkerkse binnenstad. Door op activiteiten te klikken leest u nog meer activiteiten van NICEA.

De open kerken uit Nijkerk die samenwerken zijn: De Ark, De Kandelaar, De Fontein, Gereformeerde kerk, Gereformeerde gemeente, GKV Nijkerk en de Grote Kerk.

sitemap

Open kerk nijkerk.

↑ Grab this Headline Animator

Jona

Jona... je zou hem de slechtste zendeling uit de hele bijbel kunnen noemen. Het verhaal is zo bekend en dat is soms jammer. Dan denk je: Oh.. dat van Jona weet ik allemaal al. Toch is het goed om er nog een keer bij stil te staan. Als we Jona met Jesaja vergelijken valt op dat Jesaja bereid was om meteen te gaan, toen de Heere God aan hem vroeg: Wie wil er gaan?

Jona krijgt echter direct een opdracht. De Heere God zegt namelijk (in mijn eigen woorden): Jona, pak je spullen en ga naar Ninevé om de mensen daar te vertellen dat ze allemaal verloren gaan als ze zich niet bekeren.

Jona pakt zijn spullen, maar vlucht de andere kant op. Hij heeft er geen zin in en zelfs nadat hij uiteindelijk in Ninevé is gekomen en God de stad spaart, is hij niet blij. Hij is boos, omdat de mensen zich bekeren. Onvoorstelbaar... de Heere God had hem gebruikt om een hele stad te redden en Jona zit te chagrijnen dat ze niet verloren gaan.

Als je het zo leest dan denk je: wat voor iemand is die Jona? Is die nu zendeling en christen? We kunnen sowieso twee dingen leren van het verhaal van Jona: 1. Wees God gehoorzaam! 2. Vertrouw op God dat Hij je zal helpen als je van Hem een opdracht krijgt.

Grote kerk open in de Zomer

NIJKERK- In de zomer vakantie van 2018 is er Open Kerk in de Grote kerk van Nijkerk en kan de mooiste toren van Nederland beklommen worden op de volgende dagen:

· donderdag 5 juli 18.00-19.15 uur torenbeklimming

· donderdag 12 juli 18.00-19.15 uur torenbeklimming

· donderdag 19 juli 18.00-19.15 uur torenbeklimming

· donderdag 26 juli 18.00-19.15 uur torenbeklimming

· zaterdag 28 juli 13.00-15.30 uur kerk open

· donderdag 2 augustus 18.00-19.15 uur torenbeklimming

· donderdag 9 augustus 18.00-19.15 uur torenbeklimming

· zaterdag 11 augustus 13.00-15.30 uur kerk open

· donderdag 16 augustus 18.00-19.15 uur torenbeklimming

· zaterdag 18 augustus 13.00-15.30 uur kerk open.

· donderdag 23 augustus 18.00-19.15 uur torenbeklimming

· donderdag 30 augustus 18.00-19.15 uur torenbeklimming

· zaterdag 8 september 10.00-16.00 uur, Open Monumentendag.

Alle toeristen, vakantiegangers en Nijkerkers zijn van harte welkom.

City Bible

De City Bible is een instrument voor evangelisatie! De City Bible is alleen het Nieuwe Testament met als vertaling de Herziene Statenvertaling. De City Bible is al in 40 talen te verkrijgen en met meer dan 400 omslagen. Gebruik de City Bible voor u evangelisatie. Het Woord van God zal nooit leeg terugkeren.

Subcategorieën

In deze sectie komt vooral evangelisatorisch nieuws over geloven in Nijkerk aan de orde.

Geloven in Nijkerk en op de Veluwe.

In deze rubriek nemen we graag nieuws op over geloofszaken, de kerken en evangelisatie op de Veluwe.

We hebben nog niet zoveel nieuws vanaf de Veluwe behalve Nijkerk dan.

Toch is nieuws ook uit plaatsen als Putten en Barneveld meer dan welkom.

Mailt u naar nicea (at) solcon.nl

Custom Search

Lokale informatie wordt door veel vrijwilligers aangeleverd.

Regelmatig vindt u in deze rubriek nieuws over nieuwe activiteiten in de kerken van Nijkerk.

Indien u nieuws heeft vanuit uw eigen kerk en dat op deze website wilt delen met anderen dan kunt u mailen naar nicea (at) solcon.nl.

Custom Search

Kerkelijke nieuws in de breedste zin van het woord afkomstig uit Nederland.,

Custom Search

De stad Nijkerk is het plaatselijke nieuwsblad in de gemeente Nijkerk.

In de Stad Nijkerk wordt regelmatig de pagina Geloven in Nijkerk gepubliceerd,

Deze pagina komt in samenwerking met de Nijkerkse Kerken tot stand.

De stad Nijkerk wordt wekelijks gratis huis aan huis verspreid.

De Stad Nijkerk onderscheidt zich van andere kranten door meer kwalitatief hoogwaardige artikelen op te nemen.