Fout

Cabaretvoorstelling: Eer en Nan

NIJKERK Op vrijdagavond 10 februari komt het christelijk cabaretduo Eer en Nan naar de Fontein in Nijkerk met de voorstelling: ‘vooruit, VOORUIT’

Tijdens de voorstelling wordt je meegenomen in het leven van Eer en Nan. Twee sprankelende jonge meiden die vol verwachting en grote dromen het leven ingaan. Eenmaal gesetteld als moeders komen ze al gauw in het drukke leven van gezin-werk-kerk, waarbij verwachtingen en verantwoordelijkheden een grote rol spelen. Het leven wordt al gauw gekenmerkt door irrationele gedachten, absurde hersenspinsels en levensmotto’s. Hierdoor heerst er continue angst, paniek, moedeloosheid en verslagenheid. Ze gaan het gevecht aan waarbij beide dames heel diep moeten afdalen om uiteindelijk te concluderen dat loslaten en overgave aan God het enige is om hen weer overeind te helpen, om te gaan durven leven en er ook nog van te genieten! Met vallen en opstaan blijkt dat hun redding te zijn. Stapje voor stapje komen ze vooruit. De boodschap om los te laten en uit je verkrampte kaders te stappen, is er een die elke vrouw zich ter harte kan nemen. En het heerlijkste is nog wel dat je hierbij alleen maar je ogen op Hem gericht hoeft te houden.  Hij is maar een gebed bij je vandaan…

EerenNan

Eer (1981) en Nan (1980) getrouwd en moeder, maar bovenal vriendinnen. ‘Al vanuit onze tienerjaren delen we eenzelfde passie; het schrijven en spelen van theaterstukken. Na jaren is het moment aangebroken dat we deze passie weer hebben opgepakt’, vertelt Eer. ‘Ons doel is om op een humoristische wijze, levensvragen te verwerken in theaterstukken om zo moeilijke onderwerpen bespreekbaar te maken. Ook willen we vrouwen (en de gevoelige man:-) bemoedigen en aanmoedigen om weer zicht te krijgen op het mooie leven wat God voor ons bedoeld heeft. En hoe we in Zijn liefde en vrijheid mogen leven’.

Bezoekers over ‘Vooruit, VOORUIT!’: “Alledaagse ellende komt in een goeie dosis humor op je af. Absoluut herkenbaar. Ondertussen wordt je wakker geschud, dat ook jij alles aan kan als je je laat leiden door de Allerhoogste.” - “De prachtige woordspelingen, ontroerende bekentenissen en steeds weer die lach bij die traan. Hier wordt niet gespeeld… dit is realiteit! Het moet wel autobiografisch zijn.” - “Ik heb zó genoten van jullie! Geen moment was het saai of langdradig. Ik heb heel erg gelachen én m’n tranen met moeite kunnen bedwingen. Wat was het herkenbaar en wat mooi dat God in ‘de put’ zo dichtbij was… Ga vooral door dames!”  Van angst en paniek naar vertrouwen.. en God die er altijd is!

De cabaretvoorstelling ‘vooruit, VOORUIT’ begint om 20.00 uur. De toegang is gratis, er is wel een collecte voor de onkosten. Adres: De Fontein Ds. Kuypersstraat 2 Nijkerk.

2003 - 2018 Nijkerkse Interkerkelijke Commissie Evangelisatie Activiteiten | Facebook | Twitter |