Wijnreis naar Israël bij de ISON

NIJKERK – Op zondag 2 juli is Friso Berghuis in gesprek geweest met Annemarie Hubers (theologe) en Klazien Vermeer (register-vinoloog). Samen verzorgen zij Bijbel en Wijn workshops.

In deze uitzending ging Friso in gesprek met Annemarie Hubers (HBO theologie) en Klazien Vermeer (registervinoloog). Samen verzorgen zij Bijbel en Wijn workshops. Tijdens het interview kwamen we erachter hoe bijzonder het is dat het woord “wijn” zo vaak in de Bijbel voorkomt. “Bij nieuwe ontwikkelingen in de bijbel is ‘wijn’ bijna altijd betrokken”, aldus Annemarie. “Toen Jakob opnieuw gezegend werd zette hij op de plek waar Hij met God gesproken had een steen overeind (Betel) en zegende die plek in met een offer van wijn en olijf-olie, maar wist je ook dat Noach als eerste een wijngaard aan ging leggen toen hij uit de Ark stapte? Ook een teken van een nieuw begin. Dit zijn zomaar een aantal voorbeelden die we gebruiken tijdens onze workshop” Klazien vult aan: “Tijdens de workshops en de aankomende Wijnreis door de Bijbel haak ik in op wat Annemarie vertelt en laat ik de deelnemers verschillende wijnsoorten proeven en geef ze tekst en uitleg en leer ze meteen de beginselen van echt proeven”

In samenwerking met Beter Uit vakantie organiseren Annemarie en Klazien nu gezamenlijk een Wijnreis door de Bijbel in het land Israël zelf. Omdat ze alles weten over de wijngebieden in Israël en de symbolische betekenissen van wijn in de Bijbel zal dit een buitengewoon boeiende en interessante reis worden. In zes dagen worden alle belangrijke plaatsen aangedaan in Israël en leer je op een andere manier de wijn en de Bijbel proeven.

ISON

Een viertal kerken in Nijkerk verzorgen bij toerbeurt een dag vullend en interessant programma uit op de frequentie van OmroepN (lokale radio). Doel van de ISON is om het Evangelie dichter bij de mensen te brengen via de ether. Vaste onderdelen zijn onder andere een kerkdienst, de kinderflits, een interview en een heel gevarieerd aantal uren muziek. Eén van de programma onderdelen is het wekelijkse interview met één of meerdere gasten. Wekelijks gaat één van de interviewers op zoek naar hele gewone mensen die vaak hele boeiende, spraakmakende of interessante onderwerpen hebben die raakvlakken hebben met het christelijke geloof. “Het is altijd leuk om mensen te zoeken en te spreken over datgene wat hun bezig houdt. Omdat we een aantal interviewers hebben bij de ISON met hele verschillende achtergronden kunnen we de luisteraar een gevarieerd programma bieden, aldus Friso Berghuis”

Mensen die meer willen weten over het werk van de ISON (www.isonnijkerk.nl) of zelf een keer geïnterviewd willen worden kunnen een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

2003 - 2018 Nijkerkse Interkerkelijke Commissie Evangelisatie Activiteiten | Facebook | Twitter |