Fout

Zomers event voor Nijkerkse jongeren

Het is bijna zo ver: op 25 juni 2016 wordt er opnieuw een zomerevenement georganiseerd voor christelijke en niet-christelijke jongeren uit Nijkerk. Interkerkelijke jongerenorganisatie Project Ichthus tovert het evenemententerrein bij winkelcentrum Paasbos aanstaande zaterdag om tot een bijzondere plek voor sport, muziek en gezelligheid. En bovenal: ontmoeting! Het thema van deze avond is ‘Sharing is caring’.

ichthus

Het is niet voor het eerst dat de jongeren van Project Ichthus een zomerevenement organiseren. Al twee jaar lang is er in juni een avond waarop een gezellige samenkomst rondom sport en muziek centraal staat. Vanwege de belangstelling ontstond een ware traditie, zodat de organisatie besloot om ook dit jaar het evenement op poten te zetten.

Samen één Project

Ichthus bestaat voor het grootste deel uit jongvolwassen in de leeftijd van 16 tot 26. Zij hebben als doel om activiteiten te organiseren waarbij jongeren elkaar in een ongebonden situatie ontmoeten - met welke achtergrond dan ook. Er wordt bewust voor gekozen om niet binnen kerkmuren te blijven. Dan komt er ruimte voor ontmoeting en goede gesprekken tussen jongeren onderling. Teuno Blankesteijn is één van de volwassen organisatoren die vanuit de Hervormde Gemeente betrokken is bij Project Ichthus. Hij vertelt: “Interkerkelijk jongerenwerk is geen plusje voor een kerk. Het is niet iets dat je er ‘even’ bij doet. Nee, het is juist essentieel. Jezus heeft ons immers opgedragen om één te zijn als Zijn gemeente. Daarom zetten we ons als Project Ichthus graag in voor activiteiten zoals deze.”

Sport, muziek en ontmoeting

Tijdens het ‘Sharing is caring’-evenement zal er onder andere een voetbaltoernooi georganiseerd worden. Daarnaast klinkt er christelijke muziek - onder andere van live muzikanten - en is er gelegenheid om leuke kraampjes te bezoeken waar gebruikte kleding en spulletjes worden uitgedeeld en geruild. Uiteraard is er ook volop tijd om elkaar te ontmoeten, bij te kletsen, wat te jammen en nieuwe mensen te leren kennen. Dat alles onder het genot van lekkere hamburgers, vers van de barbecue die ook op het terrein staat. Dat wil je toch niet missen? Helpende handen zijn welkom Ben je geïnteresseerd in het zomerevent van Project Ichthus? Op zaterdag 25 juni aanstaande ben je vanaf 19.00 uur van harte welkom op het evenemententerrein naast winkelcentrum Paasbos.

Van te voren is het niet nodig om je op te geven voor het voetbaltoernooi, maar vergeet je voetbalschoenen niet mee te nemen! Om de organisatie zo goed mogelijk te laten verlopen, zijn wij altijd op zoek naar jongeren die hun steentje bij willen dragen. Lijkt het je wat om in aanloop naar het evenement hulp te bieden? Kun je bijvoorbeeld als geen ander ballonnen opblazen of ben je een kei in het bakken van hamburgers? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Samen één. Daar ben jij toch ook bij?

2003 - 2018 Nijkerkse Interkerkelijke Commissie Evangelisatie Activiteiten | Facebook | Twitter |