Kerken in Nijkerk

In deze rubriek vindt u informatie van de kerken in Nijkerk.

Kerken van NICEA Nijkerk

NIJKERK - De kerken van Nijkerk werken samen in NICEA. Dit betekent Nijkerkse Interkerkelijke Commissie Evangelisatie Activiteiten.

NICEA verzorgt maandelijks de pagina "Geloven in Nijkerk"  in de Stad Nijkerk. Ook organiseert NICEA jaarlijks de Sing in op het Plein en is betrokken bij de Huiskamer in de Nijkerkse binnenstad. Door op activiteiten te klikken leest u nog meer activiteiten van NICEA.

De open kerken uit Nijkerk die samenwerken zijn: De Ark, De Kandelaar, De Fontein, Gereformeerde kerk, Gereformeerde gemeente, GKV Nijkerk en de Grote Kerk.

sitemap

Open kerk nijkerk.

↑ Grab this Headline Animator

Kerstwandeling 2018 nijkerk

NIJKERK - De Kerstwandeling wordt dit jaar op vrijdag 21 december 2018 gehouden.

Een wandeling van verhalen en herkenning, van vragen en beleving, met onverwachte ontmoetingen onderweg. Een ervaring waarvan u iets mee kunt nemen van het geweldige nieuws van Gods liefdevol ingrijpen in onze duistere wereld.

Opgeven kan via het mailadres kerstwandeling (at) solcon.nl. De kosten zijn 2,50 per persoon met een maximum van 10,- euro per gezin.

Wilt u bij het opgaven in welk tijdvak u wilt wandelen. Let op: binnen elk tijdvak vertrekt een groep per 15 minuten.

Tijdvak A: 16:30 – 17:30 uur

Tijdvak B: 17:30 – 19:00 uur

Tijdvak C: 19:00 – 20:00 uur

In 2018 is voor een nieuwe opzet gekozen. Er is een regisseur gekozen om de activiteiten beter op elkaar af te stemmen. Verder zijn er ook dit jaar weer extra gidsen nodig. De gidsen vertellen dit jaar het kerstverhaal aan de groep. Belangstelling? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Om terug te kijken hoe het ook al weer was kunt via de volgende link een filmpje bekijken.

Kerstwandeling Nijkerk

Grote kerk open vanwege kerst 2018

De Grote Kerk is op zaterdag 22 december 2018 open van 13:00 tot 15:30 uur.

Een nieuwe doelgroep is inmiddels in beeld: Een ouder met het jongere kind. Veel jongere kinderen zijn benieuwd hoe de Grote Kerk met de witte Toren er van binnen uit ziet. Ze vragen aan hun ouders om eens in de kerk te kijken. Veel ouders gaan op dat verzoek in. Dat kan heel goed tijdens de open dagen van de kerk. Komende zaterdag 22 december kan het weer tussen 13:00 uur en 15:30 uur. U blijft net zolang als u zelf of uw kind wilt.

Feller dan kerstverlichting

NIJKERK - Zaterdag 8 december 2018 is het weer zo ver, van 10:00 tot 17:00 is de jaarlijkse kerstmarkt! Zoals ieder jaar kunt u er allerlei kramen vinden, van de poffertjesbakkers tot stapels kleding voor de koude dagen.

kerstmarkt

Maar tussen al die kramen staat er één die anders is dan alle andere. Het is er niet één die extra opvalt door excentrieke versiering of felle kerstverlichting. Nee, deze kraam valt op door wat er om de kraam heen gebeurt. De mensen van deze kraam delen iets uit, een zaklampje voor de kinderen en kaarsjes voor de volwassenen. Dat is geen marketingtrucje om hen te leiden naar de winkel waar van alles te koop is voor de kerstdagen of zomaar een lief gebaar. De mensen van deze kraam willen de voorbijgangers vertellen over de Heere Jezus, over dat Hij het Licht is dat feller schijnt dan alle kerstverlichting van de markt bij elkaar! De uitdelers kunnen dat niet alleen, bidt u mee dat de mensen van de evangelisatiecommissie en de zondagsschool vervuld mogen raken met het Licht en dit mogen uitstralen op de markt?

Weeshuis in Pakistan, hulp gevraagd.

Nijkerk - Als hovenier ben ik gewent om met mijn handen te werken. Ik kan er erg van genieten om met mijn handen in de aarde te wroeten, of om mooie bestratingen te maken van gebakken stenen. Misschien komt het wel daardoor dat ik me erg verbonden voel en begaan ben met het lot van de slavenarbeiders in de steenfabrieken in Pakistan.

pakistan-stenen-bakken

Vrienden van mij hebben een weeshuis in Pakistan en hebben contact met slavenarbeiders die werkzaam zijn in steenfabrieken en steenovens. Deze mensen doen hun hele leven niets anders dan stenen maken en stenen bakken. Zij hebben zeer beperkte vrijheid en mogen alleen maar doen wat hun eigenaar zegt. Als er te weinig stenen gemaakt worden, dan worden ze vaak ernstig mishandeld en geslagen. Ongeacht of ze nu ziek, zwanger of gehandicapt zijn, iedereen moet keihard werken en stenen produceren. Zelfs de jongste kinderen moeten meewerken. De toestand waarin deze slavenarbeiders leven is erg slecht. Ze beschikken niet over schoon drinkwater en hebben maar zeer beperkt eenzijdig voedsel. Soms gebeurt het zelfs, dat ze dagenlang helemaal niets te eten hebben, terwijl ze wel hard moeten werken.

Lees meer: Weeshuis in Pakistan, hulp gevraagd.

2003 - 2018 Nijkerkse Interkerkelijke Commissie Evangelisatie Activiteiten | Facebook | Twitter |