Fout

Kerken in Nijkerk

In deze rubriek vindt u informatie van de kerken in Nijkerk.

Kerken van NICEA Nijkerk

NIJKERK - De kerken van Nijkerk werken samen in NICEA. Dit betekent Nijkerkse Interkerkelijke Commissie Evangelisatie Activiteiten.

NICEA verzorgt maandelijks de pagina "Geloven in Nijkerk"  in de Stad Nijkerk. Ook organiseert NICEA jaarlijks de Sing in op het Plein en is betrokken bij de Huiskamer in de Nijkerkse binnenstad. Door op activiteiten te klikken leest u nog meer activiteiten van NICEA.

De open kerken uit Nijkerk die samenwerken zijn: De Ark, De Kandelaar, De Fontein, Gereformeerde kerk, Gereformeerde gemeente, GKV Nijkerk en de Grote Kerk.

sitemap

Open kerk nijkerk.

↑ Grab this Headline Animator

volgende vergadering

Zojuist thuisgekomen van de NICEA vergadering wil ik jullie alweer uitnodigen voor de volgende vergadering, namelijk op 10 oktober in de Levensbron  (Jan Steenhof)

Willen jullie ook in Julie eigen gemeente iemand uitnodigen voor de stuurgroepvergadering van de Kerstwandeling op 4 juli . (20u., Rembrandtlaan 51, Klaas Maarten)

Reformatieavond DV woensdag 31 oktober 2018

NIJKERK -  om 19.30 uur is in het kerkgebouw ‘De Kandelaar’, Meinsstraat 4a te Nijkerk een reformatieherdenking. Hoofdspreker is ds. M.K. de Wilde (Hervormde Gemeente); we staan stil bij het thema ‘Terug naar de kern: het ‘eenvoudige’ Evangelie’. Luther en Calvijn herinneren ons er steeds weer aan hoofd- en bijzaken te onderscheiden en terug te komen bij de kern: Jezus Christus, die gestorven is voor onze zonden en is opgestaan.
De opening zal worden verzorgd door ds. J.J.G. den Boer (Chr. Gereformeerd). De opbrengst van de collecte zal ten goede komen aan Wycliffe Bijbelvertalers: ‘Iedereen de Bijbel in de taal van z’n hart.

J.J.G. Den Boer

De razzia van 1944

Binnenkort vindt de jaarlijkse herdenking plaats van de razzia te Putten op 1 oktober 1944. Nog steeds leeft het verdriet, zowel in Putten als in Nijkerk. Niet alleen bij de kleine groep mensen die het zelf nog heeft meegemaakt, maar veel breder. Waarom al dat lijden? Oud-Puttenaar Martin Mudde wijdde daarom zijn masterscriptie aan de troostvolle prediking van de toenmalige hervormde pastor van Putten, ds. L. Kievit.

razzia putten

Misschien blijft het leed ook wel leven, omdat het verdriet zo dicht ligt bij de waaromvraag, de vraag naar de oorzaak, reden van dit en ander lijden. Voor Martin Mudde – lid van de Hervormde Gemeente te Nijkerk – aanleiding voor het stellen van verschillende onderzoeksvragen voor zijn masterscriptie Theologie, waaronder: Welke boodschap gaf de toen 27-jarige predikant L. Kievit na de razzia in zijn prediking mee aan de hervormde gemeente van Putten? Martin heeft in de preken van ds. Kievit zoveel waardevols ontdekt, dat hij er een boekje aan heeft gewijd. Het is verkrijgbaar bij boekhandel Den Hertog in Nijkerk. De baten zijn bestemd voor de bestrijding van de honger in Afrika.

Lees meer: De razzia van 1944

Vakantie bijbel club Nijkerkerveen

Op woensdag 24 oktober en donderdag 25 oktober wordt in Nijkerkerveen opnieuw de Vakantie Bijbel Club georganiseerd. Het thema van dit jaar is: Zoek het uit. Speuren, ontdekken en puzzelen staat centraal dit jaar. Kinderen vanaf groep 1 tot en met groep 8 zijn van harte uitgenodigd voor de activiteiten in Dorpshuis Concordia in Nijkerkerveen.

Op woensdag 24 oktober start de ochtend om 10 uur, maar de inschrijving start al om 10 over half 10. De dag wordt gevuld met een dagopening waarbij we met elkaar zingen en luisteren naar een verhaal. Vervolgens gaan we lekker aan de slag met elkaar door iets te maken of te doen rondom het thema. Om kwart over 12 sluiten we de ochtend af.

Donderdag 25 oktober starten we opnieuw om 10 uur en is er van te voren weer de mogelijkheid om je nog in te schrijven. Opnieuw doen we een leuke activiteit. We lunchen met z’n allen en daarna kunnen de kinderen gaan genieten van het theater.

We sluiten om 14:15 af. Op zondag 28 oktober wordt de themaweek afgesloten in de Hervormde kerk in Nijkerkerveen. De dienst start om 9:30. Na de dienst is er de gelegenheid om elkaar te ontmoeten in de Voorpost.

Voor de Vakantie Bijbel Club in Nijkerkerveen zijn we nog op zoek naar volwassenen die het leuk vinden om te helpen bij het begeleiden van de activiteiten. Bijvoorbeeld het inschrijven, het bereiden van de lunch, het lunchen en het begeleiden van de spel- en knutselactiviteiten. De organisatie zorgt voor alle voorbereidingen.

Mocht u beschikbaar zijn om woensdag 24 oktober en/of donderdag 25 oktober te helpen, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

2003 - 2018 Nijkerkse Interkerkelijke Commissie Evangelisatie Activiteiten | Facebook | Twitter |