Fout

Kerken in Nijkerk

In deze rubriek vindt u informatie van de kerken in Nijkerk.

Kerken van NICEA Nijkerk

NIJKERK - De kerken van Nijkerk werken samen in NICEA. Dit betekent Nijkerkse Interkerkelijke Commissie Evangelisatie Activiteiten.

NICEA verzorgt maandelijks de pagina "Geloven in Nijkerk"  in de Stad Nijkerk. Ook organiseert NICEA jaarlijks de Sing in op het Plein en is betrokken bij de Huiskamer in de Nijkerkse binnenstad. Door op activiteiten te klikken leest u nog meer activiteiten van NICEA.

De open kerken uit Nijkerk die samenwerken zijn: De Ark, De Kandelaar, De Fontein, Gereformeerde kerk, Gereformeerde gemeente, GKV Nijkerk en de Grote Kerk.

sitemap

Open kerk nijkerk.

↑ Grab this Headline Animator

City Bible

De City Bible is een instrument voor evangelisatie! De City Bible is alleen het Nieuwe Testament met als vertaling de Herziene Statenvertaling. De City Bible is al in 40 talen te verkrijgen en met meer dan 400 omslagen. Gebruik de City Bible voor u evangelisatie. Het Woord van God zal nooit leeg terugkeren.

Je website is de kerk

Nijkerk - Vraag: Als de kerk een verbouwing ondergaat, stel je een commissie in, bel je een architect, vraag je offertes aan en zamel je geld in. Waarom laat je je website dan maken door het achterneefje van de koster voor een boekenbon en een schouderklopje?

Je website is de kerk op internet: besteed er net zoveel zorg (en geld) aan als aan je gebouw.

Tip: geen idee waar te beginnen?

Zoek eens op webfish awards, de winnaars bieden goede aanknopingspunten.

Tips voor de missionaire gemeente.

Chr gereformeerde kerk nijkerk

Tips voor de missionaire gemeente

Verwelkom nieuwe mensen - gasten

Zorg voor een gastheer of gastvrouw bij de ingang, herkenbaar aan een badge (of iets anders, denk aan een hesje of een speciale kleur kleding). Hij of zij is beschikbaar, maar niet opdringerig. Deze persoon is geen suppoost, uitsmijter of een beroepsknuffelaar (vooral nieuwe mensen vinden dat een beetje eng), maar iemand die toegankelijk is en kalm een warm welkom biedt.

Neem eens een voorbeeld aan hoe ze het in een kledingwinkel aanpakken. Na enkele ogenblikken krijg je vaak te horen: Kan ik iets voor u doen of wilt u even rondkijken?

kerk wordt verbouwd

Kerkproeverij in Nijkerk op zondag 16 september

Nijkerk – Op zondag 16 september staan de deuren van de kerken open, zoals op alle andere zondagen, maar nu zijn de kerkleden bezig geweest om anderen uit te nodigen om een keer mee te gaan. Op deze dag kun je proeven wat er gebeurt in de kerk.

Zo is er in De Kandelaar in de Meinsstraat een aantal weken geleden gevraagd aan de kerkbezoekers eens vrienden en kennissen uit te nodigen voor een dienst. Ds. Jorne den Boer heeft in de preken van de laatste tijd het mooie van het geloof benadrukt en dat wil je uiteraard niet voor jezelf houden. Dat gun je ook anderen!

In De Fontein is er een startdienst, een begin van het nieuwe seizoen met allerlei activiteiten, waar ook bezoekers eens kennis mee kunnen maken. Zo is vorig jaar mevr. Simonse naar de Alpha cursus gegaan en dit was voor haar enorm bijzonder. Zelf deed ze weinig of niets aan het geloof, maar door omstandigheden was ze in de Voedselbank in Nijkerk aangesproken door de enthousiaste Jan Brons. Hij attendeerde haar ook op de Alpha cursus en dit heeft heel veel losgemaakt en verduidelijkt. Ze zei tegen ds. Verhoef van De Fontein dat ze niet begreep waarom dit niet voor iedereen verplicht is. Dit was zo goed dat iedereen, in haar ogen, dit nodig had!

kerk proeven

Esther, een jonge vrouw van 21 jaar, is weer sinds een aantal weken naar de kerk gegaan. Ze heeft altijd moeten denken aan die prachtige verhalen, die vroeger door leerkrachten op de basisschool zijn verteld, maar zelf was ze eigenlijk nooit gewend om naar een kerk te gaan. Nu gaat ze samen met haar vriend en het doet haar echt wat. “Ik zit vaak nog zondagmiddag na te denken over wat ik die ochtend heb gehoord. Ik begrijp het en ik krijg een soort rust in mijn leven”.

Lees meer: Kerkproeverij in Nijkerk op zondag 16 september

2003 - 2018 Nijkerkse Interkerkelijke Commissie Evangelisatie Activiteiten | Facebook | Twitter |