Alpha cursus in Nijkerk

Nijkerk – Op donderdag 13 september 2018 start de Alpha cursus opnieuw in Nijkerk. Vanaf kwart voor zeven 's avonds is er een gezellige inloop om wat kennis te maken. Daarna gaan we om zeven uur samen eten. Daarna krijg je een voorproefje van een Alpha avond.

De plaats waar de Alpha cursus start is de De Huiskamer, Oosterstraat 2a, Nijkerk. De ingang van de Huiskamer vindt je in de steeg direct achter de winkel van Zeeman. Iedereen is van harte welkom, in het bijzonder indien je geïnteresseerd bent in het christelijk geloof.

Met anderen op zoek gaan naar de zin van het leven. Dat is Alpha. Tijdens 10 interactieve en gezellige bijeenkomsten en een kort weekend ontdek je (opnieuw) wat het christelijk geloof inhoudt. Stel al je vragen en praat met andere deelnemers door over boeiende onderwerpen. Zoals: Is er meer? Wie is Jezus? Waarom stierf Jezus aan een kruis? Wie is de Heilige Geest eigenlijk? Waarom en hoe kun je bidden? Kun je een relatie hebben met God?

alpha nijkerk

Waarom volg je de Alpha cursus? Je ontmoet mensen net als jij op zoek naar antwoorden. Je denkt samen na over vijftien inspirerende onderwerpen. De Alpha – cursus bestaat uit 10 avonden en een kort weekend. Iedereen komt met zijn eigen vragen en ideeën. Daar is alle ruimte voor. En het is helemaal gratis!

Hoe werkt deze cursus? De avond begint altijd met een gezellige en lekkere maaltijd. Na het eten luister je naar een kort inspirerend verhaal over één van de onderwerpen. Daarna is er alle ruimte om je vragen en gedachten te delen.

De eerste avond is een interkerkelijke Kick – off. Na het eten drinken we we koffie of thee met wat lekkers en krijg je eerst informatie over wat Alpha inhoudt. Daarna krijg je een voorproefje van een Alpha – avond en wordt een eerste inleiding gegeven: Is er meer tussen hemel en aarde?

Na deze startavond zijn er meerdere mogelijkheden om een cursus te volgen. In ieder geval zijn er een ochtend Alpha en een avond Alpha. De ochtend start op maandag 24 september en de avond op donderdag 20 september a.s. Mocht het niet lukken om bij de start te zijn dan kun je altijd nog later instappen. Lijkt het je wat? Je mag komen zoals je bent. Kom naar de startavond en ontdek het zelf! Of neem juist iemand anders mee, van wie jij denkt dat hij of zij hier iets aan kan hebben en kom gezellig samen!

Voor meer informatie en aanmeldingen (i.v.m. eten) kun je contact opnemen met Hilda Hopman (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 06-20587275) of met Inge Mol (nijkerkalpha@ gmail.com / 06-83065202).

Kijk ook eens op www.alpha-nijkerk.nl.

2003 - 2019 Nijkerkse Interkerkelijke Commissie Evangelisatie Activiteiten | Facebook | Twitter