Kerkproeverij in Nijkerk op zondag 16 september

Nijkerk – Op zondag 16 september staan de deuren van de kerken open, zoals op alle andere zondagen, maar nu zijn de kerkleden bezig geweest om anderen uit te nodigen om een keer mee te gaan. Op deze dag kun je proeven wat er gebeurt in de kerk.

Zo is er in De Kandelaar in de Meinsstraat een aantal weken geleden gevraagd aan de kerkbezoekers eens vrienden en kennissen uit te nodigen voor een dienst. Ds. Jorne den Boer heeft in de preken van de laatste tijd het mooie van het geloof benadrukt en dat wil je uiteraard niet voor jezelf houden. Dat gun je ook anderen!

In De Fontein is er een startdienst, een begin van het nieuwe seizoen met allerlei activiteiten, waar ook bezoekers eens kennis mee kunnen maken. Zo is vorig jaar mevr. Simonse naar de Alpha cursus gegaan en dit was voor haar enorm bijzonder. Zelf deed ze weinig of niets aan het geloof, maar door omstandigheden was ze in de Voedselbank in Nijkerk aangesproken door de enthousiaste Jan Brons. Hij attendeerde haar ook op de Alpha cursus en dit heeft heel veel losgemaakt en verduidelijkt. Ze zei tegen ds. Verhoef van De Fontein dat ze niet begreep waarom dit niet voor iedereen verplicht is. Dit was zo goed dat iedereen, in haar ogen, dit nodig had!

kerk proeven

Esther, een jonge vrouw van 21 jaar, is weer sinds een aantal weken naar de kerk gegaan. Ze heeft altijd moeten denken aan die prachtige verhalen, die vroeger door leerkrachten op de basisschool zijn verteld, maar zelf was ze eigenlijk nooit gewend om naar een kerk te gaan. Nu gaat ze samen met haar vriend en het doet haar echt wat. “Ik zit vaak nog zondagmiddag na te denken over wat ik die ochtend heb gehoord. Ik begrijp het en ik krijg een soort rust in mijn leven”.

In de Nijkerkeveense Eben-Haëzerkerk worden ook allerlei mensen uitgenodigd om (weer) eens naar de kerk te komen. Dan proef je de gezelligheid en ben je verbaasd hoeveel mensen er nog steeds naar de kerk gaan. “Juist door de kerk doe je weer contacten op en wordt er naar je omgekeken” zegt mevr. van Dusschoten.

Ook in de Kruiskerk wordt er meegedaan aan dit project. Via de landelijke media worden mensen weer geattendeerd op de kerk en we hopen dat op deze zondag de drempel helemaal laag is om een keer binnen te komen.

Uiteraard bent u ook welkom in al die kerken die niet genoemd zijn. In Nijkerk werken we graag samen als kerken en we hopen dat deze zondag een mooie gelegenheid is om weer eens naar de kerk te komen. Hartelijk welkom!

2003 - 2018 Nijkerkse Interkerkelijke Commissie Evangelisatie Activiteiten | Facebook | Twitter |