Profetisch schilderen

NIJKERK – In Nijkerk is al weer een tijdje een atelier actief waar je profetisch kan schilderen. Dit is een nieuwe activiteit en past uitstekend in het streven van veel kerken om meer en meer een link te leggen naar het creatieve leven in een stad. In Nijkerk is daarom door Wilma Timmer een Hemels Atelier geopend. Bij “Hemels Atelier” kun je een workshop profetisch schilderen volgen.

Wat is profetisch schilderen? Profetisch schilderen is schilderen vanuit de inspiratie door de Heilige Geest. Dit wordt ook wel christelijk intuïtief schilderen genoemd. God gebruikt de schilder om Zijn woorden te verbeelden, de schilder en de ontvanger van het schilderij worden hierdoor beiden gezegend. Profeteren kan in woorden gevat worden maar ook in een schilderij. Samen een paar uur creatief bezig zijn in een ontspannen sfeer. Eerst stil worden voor God en dan schilderen wat de Heilige Geest ons ingeeft.

profetisch schilderen
profetisch schilderen in nijkerk

Dat kan bijvoorbeeld een tekst, een lied of een beeld zijn. Dit kan voor jezelf zijn of als bemoediging voor een ander. Hoe start je profetisch schilderen? Begin God te zoeken, door stille tijd en / of aanbidding met muziek en vraag “iets” van Hem te horen, welke kleuren, welke techniek, welke ondergrond, waar te beginnen? Profetisch schilderen is niet altijd spontaan, soms is er van te voren een beeld, een droom, een woord, een zeker weten.

Maar het kan ook zijn dat je voor iemand een bemoediging wilt geven. We zijn gewend om dit met woorden vorm te geven maar dat kan natuurlijk ook met beelden. Indien iemand meer figuratief ingesteld is kan een dergelijk beeld veel beter overkomen dan wanneer woorden worden gebruikt. Workshops Om profetisch schilderen te bevorderen geeft Wilma workshops. Hiervoor heb je geen schilder ervaring nodig.

Tijdens de workshop ontdek je wat je kunt! Mensen uit Nijkerk en allerlei delen van Nederland hebben deze al gevolgd. Daar leer je in een ontspannen setting een profetisch schilderij te maken. Veel cursisten vinden het eerst spannend voordat ze beginnen. Na de workshop geven ze als feedback dat ze het mooi vonden om een profetisch schilderij te maken en dat het goed toeven was in het atelier. Naast de aangegeven workshops op de website ziet Wilma dat er meer en meer belangstelling komt voor groep workshops met vriendinnen, zussen, schoondochters etc. Het voordeel hiervan is dat men er met elkaar later over doorpraat en stimuleert om actief te blijven in het profetisch schilderen. Open Atelier Nadat je een workshop profetisch schilderen hebt gevolgd kun je op het open atelier komen. Zo kun je steeds bezig blijven met het bemoedigen van anderen! Meer informatie? Voor meer informatie en het opgeven voor workshops zie de website www.hemelsatelier.nl. Voor het opgeven voor groep workshops schrijf naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

2003 - 2018 Nijkerkse Interkerkelijke Commissie Evangelisatie Activiteiten | Facebook | Twitter |