Weeshuis in Pakistan, hulp gevraagd.

Nijkerk - Als hovenier ben ik gewent om met mijn handen te werken. Ik kan er erg van genieten om met mijn handen in de aarde te wroeten, of om mooie bestratingen te maken van gebakken stenen. Misschien komt het wel daardoor dat ik me erg verbonden voel en begaan ben met het lot van de slavenarbeiders in de steenfabrieken in Pakistan.

pakistan-stenen-bakken

Vrienden van mij hebben een weeshuis in Pakistan en hebben contact met slavenarbeiders die werkzaam zijn in steenfabrieken en steenovens. Deze mensen doen hun hele leven niets anders dan stenen maken en stenen bakken. Zij hebben zeer beperkte vrijheid en mogen alleen maar doen wat hun eigenaar zegt. Als er te weinig stenen gemaakt worden, dan worden ze vaak ernstig mishandeld en geslagen. Ongeacht of ze nu ziek, zwanger of gehandicapt zijn, iedereen moet keihard werken en stenen produceren. Zelfs de jongste kinderen moeten meewerken. De toestand waarin deze slavenarbeiders leven is erg slecht. Ze beschikken niet over schoon drinkwater en hebben maar zeer beperkt eenzijdig voedsel. Soms gebeurt het zelfs, dat ze dagenlang helemaal niets te eten hebben, terwijl ze wel hard moeten werken.

Onlangs hebben wij daarom een voedselpakkettenactie georganiseerd, waarmee we twintig slavenarbeidersgezinnen van een voedselpakket hebben kunnen voorzien. In de bijlage vindt u een verslag van deze voedselpakketten actie. Vanuit Pakistan ontving ik ook een heel fotoverslag, die ik verwerkt heb in een fotoalbum. Via deze link kunt u de foto’s en video’s van deze actie bekijken: https://myalbum.com/album/vL30UMIutUTk

Nieuwe actie In de omgeving van deze steenfabriek zijn vele andere steenfabrieken. Vele honderden mensen leiden hier een uitzichtloos bestaan als slavenarbeider. Ons doel is om met deze nieuwe actie ook slavenarbeiders in naburige steenfabrieken te gaan bezoeken. Met deze decemberactie willen we minimaal honderd slavenarbeidersgezinnen ondersteunen en bemoedigen en hen van een voedselpakket voorzien. Voor deze slavenarbeiders is dit uiterst belangrijk, omdat ze maar heel beperkt en eenzijdig voedsel hebben. Het is een enorme bemoediging voor hen als ze weten dat er mensen zijn die aan hen denken en hen willen ondersteunen. Dit geeft hoop in hun uitzichtloze situatie. Meehelpen Willen jullie hierbij helpen?

Daarnaast is het mogelijk om een bemoediging te sturen naar deze slavenarbeiders. Laat uw kinderen een tekening maken voor de kinderen die in de steenfabriek werken. Scan het in of maak er een foto van en stuur dit dan op naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via Whatsapp naar: 06-20406338. Dan zorg ik ervoor dat het bij de kinderen van deze slavenarbeiders in Pakistan terecht komt. Één voedselpakket kost 20 euro. Daar kan één gezin een hele maand mee vooruit. Gezond fruit en schoon drinkwater kost 10 euro.

Wilt u meehelpen om deze gezinnen te bemoedigen en voedsel te geven? Draag uw steentje bij door een gift over te maken naar: D. van Maanen NL 15 RABO 038 55 64 600 onder vermelding van PAKISTAN. Bedrijven Heeft u een bedrijf en wilt u deze slavenarbeiders in de steenfabrieken op één of andere manier steunen? Per steenfabriek werken ongeveer twintig gezinnen in het productieproces.

Ons doel is om deze maand vijf steenfabrieken te bezoeken. Wilt u misschien overwegen om één steenfabriek voor uw rekening te nemen, zodat wij deze twintig gezinnen een voedselpakket kunnen geven? Dit is een particulier initiatief en wij beschikken niet over een ANBI status. Desalniettemin vragen wij u om in deze december maand (vol met cadeautjes, relatiegeschenken en kerstpakketten), de slavenarbeiders in de steenfabrieken in Pakistan niet te vergeten. Elke gift is van harte welkom! Alvast hartelijk bedankt voor uw bijdrage namens alle slavenarbeiders van de steenfabrieken in Pakistan. Er zijn werkelijk geen woorden voor hoe dankbaar deze mensen u zijn!

2003 - 2018 Nijkerkse Interkerkelijke Commissie Evangelisatie Activiteiten | Facebook | Twitter |