Open Kerk Nijkerk NICEA

De open nicea kerken uit Nijkerk met evangelisatie nieuws voor jou.

×

Fout

Unknown column 'reset' in 'where clause' SQL=SELECT * FROM #__banners WHERE '2018-09-21 13:34:48' >= 'reset' AND `reset` != '0000-00-00 00:00:00' AND `reset`!= NULL AND (`checked_out` = 0 OR `checked_out` = 0)

Interview met Magda de Graaf

ziekenhuis aruba

Nijkerk - Magda is een gemeentelid van de GKV Nijkerk dat tijdelijk op Aruba woont. Ze heeft geneeskunde gestudeerd aan de VU in Amsterdam, is hiervoor begin 2014 afgestudeerd en is sinds afgelopen juni begonnen als zaalarts in het Dr. Horacio E. Oduber Hospitaal op Aruba. Magda wilde graag leren opereren. 'Tijdens mijn laatste co-schap heb ik een combinatie van SEH (Spoed Eisende Hulp) en pathologie gedaan'.

door Maria Stoorvogel

'Het ziekenhuis hier is niet erg groot. Het bevat ongeveer 200 bedden. Het is bestemd voor de Arubaanse bevolking, alhoewel er soms ook patiënten overkomen vanuit Bonaire en wij ook vaak patiënten moeten doorsturen naar Curaçao, dan wel Colombia, omdat wij niet de nodige middelen ter beschikking hebben. Verder zie je veel toeristen, met name Amerikanen, dus je patiëntengroep is een mengelmoes van veel verschillende nationaliteiten'.

 

'De indeling in het ziekenhuis verschilt heel veel met die van Nederland. Daar heeft elk specialisme als het ware zijn eigen zaal met een aantal bedden. Ik ben hier aangenomen voor de snijdende kant, dat is het geval bij gynaecologie, urologie, chirurgie, plastische chirurgie, KNO, neurochirurgie en orthopedie. Je werkt een aantal weken overdag op zaal en daarna ga je de dienst in. Dat houdt in dat je vier weken lang avond- en nachtdiensten draait in je eentje over zowel de snijdende als niet snijdende kant. Je staat dan alleen in het ziekenhuis, en moet soms meerdere acute situaties tegelijk oplossen. Dat is dus best heftig! Ik werd een week lang ingewerkt. Toen ik hierna het werk mocht overnemen, lagen er 30 mensen op mijn zaal en kreeg iemand acuut een hartinfarct. Dat is een moment dat je je realiseert dat wanneer je van de opleiding afkomt eigenlijk praktisch nog heel weinig weet!'

'Je maakt de gekste dingen mee. Patiënten die even de deur uit gaan om boodschapjes te doen, omdat ze niet tevreden zijn over de keuken van het ziekenhuis. Maar ook erg trieste dingen, zoals familie van patiënten die wanneer de patiënt in het ziekenhuis ligt het huis verkoopt'.

Magda vindt praktisch bezig zijn het leukst. 'Helaas, doe ik dat niet heel veel, want als zaalarts ben je meer een manager dan echt een praktiserend arts. Maar als er wondzorg moet worden gedaan, hechtwerk, het verwijderen van drains en lijnen of er andere klusjes zijn, dan doe ik ze graag'.

'Het leven is heel relaxed op Aruba', zegt Magda. 'Mijn werkdagen zijn van half 8 tot ongeveer 4 uur. Ik woon tien minuten van mijn werk. Eigenlijk is alles dichtbij op Aruba. Ik trek veel op met mijn collega’s, heerlijk met elkaar naar het strand. Ik ben begonnen met kitesurfen wat ik graag doe.                                                                                            Op zondag is er een dienst in de protestantse kerk in Oranjestad. De gemeente bestaat uit Arubaanse mensen, maar ook veel Nederlanders die hier wonen en dan met name mariniers'.

Zie je jou toekomst op de Antillen?

'Mijn toekomst ligt, zo als ik het nu zie, niet op de Antillen. Hoe ontzettend fijn en relaxed het leven hier ook is, en hoe mooi het weer elke dag; ik kom terug naar Nederland'.

Maria Stoorvogel

De kerken van Nijkerk heten u hartelijk welkom in de kerkdiensten.

En natuurlijk ook op de Sing inn, de pagina Geloven in de stad Nijkerk, de Alpha en Emmaus cursus.

2003 - 2018 Nijkerkse Interkerkelijke Commissie Evangelisatie Activiteiten | Facebook | Twitter |