Genoeg om God voor te danken

NIJKERK - In sommige agenda’s staat het al voorgedrukt: woensdag 2 november ‘dankdag voor gewas en arbeid’. Betekent deze dag nog iets voor jongeren? Drie jonge Nijkerkers reageren.

Verlanglijstje Maaijke van den Broek (15 jaar): “Tijdens dankdag denk ik aan wat God mij het afgelopen jaar gegeven heeft. Het was God die zorgde voor eten, drinken, school, werk, vrijheid en vriendschappen. Ik denk op deze dag aan dingen die gebeurd zijn en hoe God mij daardoorheen geholpen heeft. Op dankdag ga ik naar de kerk en dank God door middel van liederen. Ook luister ik naar de preek, waarin danken centraal staat. Tijdens het gebed dank ik God, met al die mensen in de kerk, voor alles wat Hij mij gegeven heeft. Op dankdag word ik erbij stilgezet dat God mij onverdiend zoveel geeft, maar ik er zo weinig voor dank. Vaak heb ik mijn verlanglijstje wel klaar, maar wanneer mijn gebed verhoord wordt, vergeet ik vaak te danken”.

dankdag

Marten van den Brink (13 jaar): “Dankdag betekent dat je één dag per jaar stilstaat bij wat God allemaal aan ons geeft. Als voorbeeld kan ik een gezinskamp van afgelopen jaar noemen. Er waren een paar jongens van een jaar of 15 die een getuigenis gaven van hoe ze die week tot geloof waren gekomen. Erg indrukwekkend! Door hun getuigenis heb ik ook die keuze gemaakt. Het is gaaf om te zien hoe God te werk gaat; iets extra’s om God voor te danken. Dankdag betekent ook dat ik dank voor mijn familie; mijn ouders zijn gescheiden en dan is een fijne band met je familie erg belangrijk. Ook mijn vrienden zijn erg belangrijk voor me. Ik mag God ook danken voor de muziek die hij in mijn leven geeft, dat ik zoveel met muziek mag doen.”

Thailand Nettie van de Voet (14 jaar): “Danken hoeft niet alleen op dankdag. Elke dag is eigenlijk een beetje dankdag. We krijgen zoveel en zijn vaak toch zo ontevreden. Ik ben vorig jaar in Thailand geweest. Als je ziet hoe de mensen daar leven en toch nog zo gelukkig overkomen, dan kunnen we daar heel veel van leren. Op dankdag denk ik er meer over na dat we het zo goed hebben hier in Nederland. Als we het moeilijk hebben, stellen we zo vaak de vraag: waarom? Maar we moeten ook de vraag stellen: waarom zijn er in Thailand, zoveel verdriet en moeilijkheden? En het gaat hier zo goed: we hebben geen oorlog of overstroming. Toch kan ik begrijpen dat als er net iemand overleden is, het niet altijd makkelijk is om dankbaar te zijn. Juist dan is er Eén die voor ons klaarstaat om alle gebeden te ontvangen.” De gebruikte namen zijn fictief.

2003 - 2018 Nijkerkse Interkerkelijke Commissie Evangelisatie Activiteiten | Facebook | Twitter |