Fout

Optreden Joke Buijs en Arjen ten Brinke

NIJKERK - Moderne slavernij en Johannes de Heer-liederen Nijkerk ‘Gods hart voor gerechtigheid' is het thema van een speciale kerkdienst waarin kerkpionier Arjen ten Brinke vertelt over moderne slavernij en zangeres Joke Buis in een nieuw muzikaal jasje gestoken liederen van Johannes de Heer zingt. Plaats: hervormde gemeente De Fontein. Datum en aanvang: zondag 4 december, 18.30 uur.

Ten Brinke en Buis zijn bezig met een kerkentour door Nederland om aandacht te vragen voor een belangrijk thema in de Bijbel: gerechtigheid. Ten Brinke is kerkplanter en werkt daarnaast bij de organisatie International Justice Mission, nog niet zo heel lang actief in Nederland, die zich inzet voor slachtoffers van slavernij in bijvoorbeeld landen als Cambodja, Guatemala en India. ‘Ik wil mensen bewust maken van het feit dat er wereldwijd 45 miljoen mensen in slavernij leven', vertelt Ten Brinke. Hij wijst erop dat Gods hart klopt voor een rechtvaardige behandeling van mensen, zijn schepsels. ‘Meer dan 200 keer spreekt de bijbel over het thema recht en gerechtigheid. Het kan niet anders dan dat het een thema is dat Gods hart heeft.'In de kerkdienst gaat Ten Brinke met de bezoekers op zoek naar antwoorden op de vraag hoe mensen concreet handen en voeten kunnen geven aan ‘recht doen', rechtvaardig handelen, dichtbij en ver weg.

Nijkerk

Video's en verhalen laten zien hoe IJM reddend optreedt in de levens van de allerarmsten in deze wereld. Johannes de Heer-krakers Joke Buis is een zangeres die de aloude geestelijke liederen van Johannes de Heer weer tot leven wekte. Ondersteund door haar band zingt ze compleet vernieuwde versies van krakers als ‘Welk een vriend is onze Jezus', ‘Daar ruist langs de wolken' en ‘De stad met paarlen poorten'. Recent bracht ze haar tweede cd uit met Johannes de Heer-liederen. Tussen het zingen van de liederen door vertelt Joke Buis over het impact dat onrecht heeft gehad op haar leven. Meer informatie over de kerkentour: http://www.ijmnl.org/raak-betrokken/voorkerken/kerkentour