Fout

Arna van Deelen

Nijkerk – Onlangs is het tweede boek “Vrij als een vogel” gepresenteerd van de Nijkerkse schrijfster Arna van Deelen. ‘Vrij als een vogel’ vertelt ons het levensverhaal van Franciscus van Assisi. De man die als rijke koopmanszoon door zijn vader wordt weggejaagd als hij kiest voor een leven in armoede. Het eerste boek van Arna heeft als titel meegekregen ‘Het pad door de zee’. Het boek voor de 10+ doelgroep gaat over de kinderkruistocht van 1212. Het verschijnen van beide boeken is voor de redactie van de pagina “Geloven in Nijkerk” reden geweest om contact met deze Nijkerkse schrijfster op te nemen om haar wat vragen te stellen.

Arna

Arna van Deelen is afkomstig uit Dirksland, moeder van 3 volwassen kinderen en leerkracht in het basisonderwijs. Voor welke leeftijd schrijf je het liefst? Ik schrijf het liefst voor kinderen vanaf 9 jaar, maar ook voor volwassenen. Hoe ben je ertoe gekomen om een boek te gaan schrijven? Ik ben met het schrijven van een kinderboek in 2013 begonnen. Daarvoor schreef ik wel korte verhalen, ook voor volwassenen.

In 2013 won ik een prijs met een schrijfwedstrijd met het verhaal ‘Het wonder van Woerden’. Hierdoor werd ik door uitgeverij “De Banier” gevraagd om een boek te gaan schrijven. Na veel wikken en wegen ben ik de uitdaging aangegaan en het lukte! Ik ben blij met mijn boeken en ik merk dat schrijven nu steeds meer een passie wordt. Ik zit nu alweer middenin een nieuw verhaal. Dat verhaal speelt zich af na de St. Elisabethsvloed van 1421 in de Alblasserwaard. Waarom schrijf je? Als je schrijft kom je in een andere wereld. Het leuke is dat het een wereld is die je zelf bedenkt. Opeens ben je zelf een soort schepper. En dan mag je ook genieten van je eigen verhaal. Hoe kom je aan ideeën voor je boeken? Toen ik besloot om een boek te gaan schrijven, wist ik meteen dat het een historisch verhaal moest zijn. Ik houd van geschiedenis en ik wil kinderen graag meenemen naar die tijd. We kunnen veel leren uit de geschiedenis. Vaak gaat het over het christelijk geloof..Waar schrijf je het liefst? Gewoon in de huiskamer aan de eettafel. Met een klassiek muziekje op de achtergrond, staar ik de kamer in waar ik het verhaal voor me zie gebeuren. Wil je ook iets meegeven met je verhalen? In mijn boeken gaat het over het christelijk geloof. In welke tijd we ook leven, we zijn allemaal onderweg naar het doel van ons leven. Voor veel mensen, jong en oud, is dat de zoektocht naar God. Ik hoop dat ik hen door de verhalen op het goede spoor mag brengen.