Fout

De achtergrond van de Open Kerk in Nijkerk.

Kerken in Nijkerk

In deze rubriek vindt u informatie van de kerken in Nijkerk.

Kerkproeverij in Nijkerk op zondag 16 september

Nijkerk – Op zondag 16 september staan de deuren van de kerken open, zoals op alle andere zondagen, maar nu zijn de kerkleden bezig geweest om anderen uit te nodigen om een keer mee te gaan. Op deze dag kun je proeven wat er gebeurt in de kerk.

Zo is er in De Kandelaar in de Meinsstraat een aantal weken geleden gevraagd aan de kerkbezoekers eens vrienden en kennissen uit te nodigen voor een dienst. Ds. Jorne den Boer heeft in de preken van de laatste tijd het mooie van het geloof benadrukt en dat wil je uiteraard niet voor jezelf houden. Dat gun je ook anderen!

In De Fontein is er een startdienst, een begin van het nieuwe seizoen met allerlei activiteiten, waar ook bezoekers eens kennis mee kunnen maken. Zo is vorig jaar mevr. Simonse naar de Alpha cursus gegaan en dit was voor haar enorm bijzonder. Zelf deed ze weinig of niets aan het geloof, maar door omstandigheden was ze in de Voedselbank in Nijkerk aangesproken door de enthousiaste Jan Brons. Hij attendeerde haar ook op de Alpha cursus en dit heeft heel veel losgemaakt en verduidelijkt. Ze zei tegen ds. Verhoef van De Fontein dat ze niet begreep waarom dit niet voor iedereen verplicht is. Dit was zo goed dat iedereen, in haar ogen, dit nodig had!

kerk proeven

Esther, een jonge vrouw van 21 jaar, is weer sinds een aantal weken naar de kerk gegaan. Ze heeft altijd moeten denken aan die prachtige verhalen, die vroeger door leerkrachten op de basisschool zijn verteld, maar zelf was ze eigenlijk nooit gewend om naar een kerk te gaan. Nu gaat ze samen met haar vriend en het doet haar echt wat. “Ik zit vaak nog zondagmiddag na te denken over wat ik die ochtend heb gehoord. Ik begrijp het en ik krijg een soort rust in mijn leven”.

Lees meer: Kerkproeverij in Nijkerk op zondag 16 september

Alpha cursus in Nijkerk

Nijkerk – Op donderdag 13 september 2018 start de Alpha cursus opnieuw in Nijkerk. Vanaf kwart voor zeven 's avonds is er een gezellige inloop om wat kennis te maken. Daarna gaan we om zeven uur samen eten. Daarna krijg je een voorproefje van een Alpha avond.

De plaats waar de Alpha cursus start is de De Huiskamer, Oosterstraat 2a, Nijkerk. De ingang van de Huiskamer vindt je in de steeg direct achter de winkel van Zeeman. Iedereen is van harte welkom, in het bijzonder indien je geïnteresseerd bent in het christelijk geloof.

Met anderen op zoek gaan naar de zin van het leven. Dat is Alpha. Tijdens 10 interactieve en gezellige bijeenkomsten en een kort weekend ontdek je (opnieuw) wat het christelijk geloof inhoudt. Stel al je vragen en praat met andere deelnemers door over boeiende onderwerpen. Zoals: Is er meer? Wie is Jezus? Waarom stierf Jezus aan een kruis? Wie is de Heilige Geest eigenlijk? Waarom en hoe kun je bidden? Kun je een relatie hebben met God?

alpha nijkerk

Waarom volg je de Alpha cursus? Je ontmoet mensen net als jij op zoek naar antwoorden. Je denkt samen na over vijftien inspirerende onderwerpen. De Alpha – cursus bestaat uit 10 avonden en een kort weekend. Iedereen komt met zijn eigen vragen en ideeën. Daar is alle ruimte voor. En het is helemaal gratis!

Hoe werkt deze cursus? De avond begint altijd met een gezellige en lekkere maaltijd. Na het eten luister je naar een kort inspirerend verhaal over één van de onderwerpen. Daarna is er alle ruimte om je vragen en gedachten te delen.

Lees meer: Alpha cursus in Nijkerk

Vooruitblik startzondag 16 september. Kerkproeverij!

Dit jaar valt de startzondag op 16 september. De idee achter ‘kerkproeverij is dat we mensen uitnodigen om eens een kerkdienst te bezoeken. Iets preciezer: de idee is dat U/JIJ mensen uitnodigt om te komen proeven, te komen smaken…. Uiteraard wordt de dienst daar enigszins op aangepast. Wellicht ken u iemand in de kring van familie, buurt, vrienden die al lang niet meer een kerk van binnen zag.

Wellicht bent u wel eens in gesprek met een kennis of collega over de dingen van geloof en kerk. Vraag dan gewoon eens of die persoon een keertje met u meegaat! Zie het naar als een soort ‘open huis’. En onderschat vooral niet het effect: onderzoek toont aan dat ca. 1/3 van de mensen die uitgenodigd worden daar ook daadwerkelijk gehoor aan geeft.

130 jaar geschiedenis van de gereformeerde kerk in Nijkerk

Nijkerk - Op 14 september is de feestelijke première van de televisie documentaire ¨De Nieuwe Kruiskerk, 130 jaar geschiedenis van de gereformeerde kerk in Nijkerk”.

De aanvang is 20:00 uur. De locatie is de Kruiskerk Nijkerk aan de Venestraat 44.

Kruiskerk

De toegang is gratis. Voor meer info 0650808363.

Actiedag zaterdag 8 september

Staat de actiedag van zaterdag 8 september al in uw agenda? Open Monumentendag / Nationale Orgeldag combineren we met een actiedag voor het kerkdak, waarbij we diverse leuke acties organiseren om geld in te zamelen voor de restauratie.

Op de actiedag kunt u onder meer leien sponsoren en beschrijven, creatief aan de slag met oude leien en een rondleiding volgen op de gewelven boven het koor. De achterkant van een gesponsorde lei kunt u beschrijven met een tekening, een wens, spreuk of aanmoediging. De oude leien kunnen niet meer gebruikt worden als dakbedekking, maar zijn uitstekend geschikt om er iets creatiefs mee te doen.

De actiedag vindt plaats op zaterdag 8 september, rondom de Grote Kerk in Nijkerk. De dag begint ’s ochtends om 10.00u en eindigt ‘s middags om 16.00 uur. Deze tijden zijn tegelijk met Open Monumentendag en Nationale Orgeldag.

2003 - 2018 Nijkerkse Interkerkelijke Commissie Evangelisatie Activiteiten | Facebook | Twitter |