Open Kerk Nijkerk

King Coach in Nijkerk

NIJKERK - Op zaterdag 23 oktober staat de Kings Coach (helaas voor de laatste keer) weer op het plein in Nijkerk. Kom gerust even langs voor een bakje koffie of een gesprek. We willen u graag meer vertellen over onze God, waar we zo enthousiast over zijn. Heel graag tot 23 oktober.

kings coach

Ik vond het altijd maar vreemd en opdringerig. Waarom doen die mensen dat? Ik begreep er niets van, moest er niets van hebben. Ik had geen behoefte aan God of Jezus, want ik kende alleen een God van wie ik van alles moest wat ik niet leuk vond en een heleboel andere dingen niet mocht die heel aantrekkelijk voor mij waren. Die God, daar had ik helemaal niets mee. Voor mij bestond Hij dus niet, dus alsjeblieft geen gezeur over Jezus aan mijn hoofd.

Inmiddels ben ik ook zo iemand geworden die het niet laten kan om waar dan ook, en dus ook op straat, medemensen te vertellen over Jezus, over de God die ik als liefdevolle Vader heb leren kennen. De God, die vroeger zo vaag en heel ver weg was, heb ik persoonlijk leren kennen. Hij is niet langer de God van wie ik wat moet maar die mij liefheeft. Is God dan veranderd? Nee, Hij heeft mij veranderd. Ruim 20 jaar geleden, één dag na mijn scheiding en na 30 jaar verslaving, zei iemand tegen mij dat ik Jezus nodig had, want Hij zou mij nieuw leven willen geven. Die persoon vertelde mij dat er een God is, die zo veel van mij houdt dat Hij Zijn enige zoon er voor over had om mij het leven te geven wat Hij voor mij bedoeld had. Die boodschap, aan iemand die helemaal aan de grond zat, kwam binnen. Is er dan nog leven voor mij, die alles; gezondheid, relaties, gezin, verknald had? Dat kon ik niet geloven. Iemand die mij liefheeft ondanks al die fouten die ik in mijn leven tot dan had gemaakt? Dat kon toch niet waar zijn. Dit was mijn laatste kans en ik kreeg een enorm verlangen om die God te leren kennen. Diep van binnen wist ik dat mijn leven zou veranderen, als ik deze Jezus zou binnen laten in mijn leven. Hij gaf Zijn leven en stierf als ultieme en volledige voldoening van mijn schuld, van een door en door egoïstisch leven, een leven alleen voor mezelf. Jezus’ laatste woorden aan het kruis waren ”het is voldaan” alles is betaald.

Heeft dit verhaal u nieuwsgierig gemaakt, of bent u het er helemaal niet mee eens en wilt u er wel eens echt over praten? Kom dan zaterdag 23 oktober a.s. naar het Plein in NIJKERK.

Muziek in huis met een boodschap.

NIJKERK - Veel mensen zijn bang voor de besmetting met het corona-virus. Ze blijven thuis of zijn verplicht op hun kamer te blijven. Dan kan de dag soms lang duren. Vooral voor mensen die in een verpleeghuis of verzorgingshuis wonen. Zij mogen hun kamer niet uit en bezoek van kinderen, andere familieleden of kennissen wordt niet toegestaan. De >muziek met boodschap< die aangeboden wordt door de vrijwillige medewerkers(sters) van het programma “Op de drempel van de zondag” kan daar misschien verandering in aanbrengen. Zij zenden elke week één uur gewijde muziek uit met een korte Bijbelse overdenking. Het meditatief gedeelte van ongeveer tien minuten wordt verzorgd door predikanten, voorgangers en andere (christelijke) sprekers van de Noordwest- Veluwe. De programma’s hebben een interkerkelijk karakter.
Ze zijn ooit begonnen in 1968 met het uitzenden in het ziekenhuis ‘Salem’ te Ermelo onder de naam ‘Ziekenomroep’. Toen het ziekenhuis ‘Salem’ niet meer aan de medische eisen van die tijd voldeed is er een ander ziekenhuis voor in de plaats gekomen namelijk het ziekenhuis ‘St. Jansdal’ te Harderwijk. In dat ziekenhuis hebben zij hun uitzending na het sluiten van ‘Salem’ voortgezet. Al snel kwam daar ook het woonzorgcentrum ‘Sonnevanck’ te Harderwijk erbij. Inmiddels zenden ze al 52 jaar uit in de Noordwest Veluwe via de streek radio “Veluwe-FM” onder de naam “Op de drempel van de zondag”. Het betreffende programma duurt een uur en wordt uitgezonden op zondagmorgen van 8:00-9:00 uur. Ben je op dat moment niet in de gelegenheid om te luisteren dan is er een herhaling op zondagavond van 21:00-22:00 uur:

via Radio Veluwe-FM:  Ermelo 105.0 – Putten 106.1 – Harderwijk 107.7.
via de  kabel: in de hele regio op 93.1 FM.
via de glasvezel: UPC Digital kanaal 36 en KPN glasvezel kanaal 1153.
Ook is het mogelijk om de hele week te genieten van dit programma. Dat kan via de computer, laptop, iPad, of met een smartphone via  www.opdedrempelvandezondag.nl

Kerken van NICEA Nijkerk

NIJKERK - De kerken van Nijkerk werken samen in NICEA.

Dit betekent Nijkerkse Interkerkelijke Commissie Evangelisatie Activiteiten.

NICEA verzorgt de pagina "Geloven in Nijkerk"  in de Stad Nijkerk.

Ook organiseert NICEA de jaarlijks de kerstwandeling.

Verder is NICEA betrokken bij de Huiskamer in de Nijkerkse binnenstad.

2003 - 2019 Nijkerkse Interkerkelijke Commissie Evangelisatie Activiteiten | Facebook | Twitter