Kerkendag en symposium omdat in 2013 Nijkerk 600 jaar is.

Nijkerk 600 jaar

symposium nijkerk kerk 600 jaar

NIJKERK – In het kader van het 600-jarig bestaan van de stad Nijkerk is de Stichting Kerken in de Schijnwerper (SKS) opgericht die aandacht gaat besteden aan het thema ‘600 jaar christelijk geloof in Nijkerk’.

De stichting SKS ontwikkelt een tweetal activiteiten in 2013.

Op zaterdag 8 juni 2013 wordt er een kerkendag georganiseerd onder het thema ‘verbinden’. Dat wil zeggen verbinden vanuit vier invalshoeken: de Bijbel, onze historie, kerken met elkaar en ontmoeting met de inwoners van Nijkerk. Het zal voor het eerst zijn dat er in Nijkerk (inclusief Nijkerkerveen en Hoevelaken) een kerkendag wordt gehouden. De bedoeling is een open ruimte te creëren waarin de kerken zich presenteren naar elkaar en de Nijkerkers. Centraal staat de historische context en hoe men anno 2013 het christelijke geloof in Nijkerk praktiseert. Het idee bestaat op 8 juni een kerkenpad uit te zetten en om op het Plein aan de inwoners van Nijkerk een maaltijd met brood en vis aan te bieden.

Op zaterdag 28 september 2013 organiseert SKS een symposium over ‘600 jaar christelijk geloof in Nijkerk’. Een bekend kerkhistoricus is aangezocht om onderzoek te doen naar 600 jaar christelijk geloof in Nijkerk. De bevindingen van dat onderzoek zullen tegelijkertijd met het symposium als boekwerk verschijnen. SKS werkt onder de paraplu van Stichting 600 jaar Nijkerk.

De Nijkerkse Gerda Spee (Gedesign) ontwierp voor SKS een speciaal logo dat naast het logo van de gemeente Nijkerk gebruikt gaat worden.

Als opmaat voor 8 juni en 28 september 2013 heeft SKS 10.000 kleurrijke boekenleggers laten drukken die dezer dagen aan de leden van de deelnemende kerken worden aangeboden en die ook elders in Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken verkrijgbaar zullen zijn.

Meer info: zie boekenlegger. Als Piet Schreuder niet bereikbaar is vervangt Nico Tiemessen hem. Telefoon: 06 - 51 20 67 79.

kerken dag nijkerk

Breadcrumbs Advanced

Thuis Activiteiten Kerkendag en symposi...
2003 - 2015 Nijkerkse Interkerkelijke Commissie Evangelisatie Activiteiten | Facebook | Twitter |