Open Kerk Nijkerk NICEA

De open nicea kerken uit Nijkerk met evangelisatie nieuws voor jou.

Samen aan tafel in de Huiskamer

Zit u meestal alleen te eten en wilt u eens samen met anderen aan tafel? Schuif dan bij ons aan! Dat zijn de openingswoorden van de campagne die Nijkerkers uitnodigt om gezellig te komen eten in de Huiskamer in de binnenstad van Nijkerk. U weet wel het huis van ontmoeting en gebed van de samenwerkende kerken in Nijkerk. Deze kerken werken samen onder de titel NICEA. Dit betekent Nijkerkse Interkerkelijke Commissie Evangelisatie Activiteiten.

Corine van der Knijff en Ina van Duinkerken vertellen dat met dit initiatief is gestart omdat mensen eenzaam kunnen zijn. Niet iedereen kan dit zich voorstellen. Maar ook komt eenzaamheid in Nijkerk voor. Natuurlijk betekent dit niet dat iedereen die komt eten ook daadwerkelijk eenzaam is.

Door het organiseren van de maaltijd wordt het op een eenvoudige manier mogelijk om in contact te komen met anderen in Nijkerk. Elke maand zijn er 2 avonden waarop er gezamenlijk een maaltijd wordt gebruikt. Veel deelnemers zien elke maand weer uit naar de gezelligheid en de ontmoeting met elkaar. Tijdens de maaltijd worden vaak goede gespreken gevoerd en lekker gegeten. Elke keer is het weer een verrassing wat er op tafel komt te staan. Vanzelfsprekend heeft het project ook een evangelisatorisch doel. Op deze wijze kunnen Nijkerkers (opnieuw) ook kennismaken met het evangelie.

Afgelopen woensdag 20 november was er een gezamenlijke maaltijd. De grote zaal van de huiskamer was goed gevuld met ongeveer 25 mensen en er heerste een gezellige sfeer. Een aantal mensen belde nog op het laatste moment om deel te nemen omdat een afspraak niet doorging. Ook voor hun was er nog plaats en genoeg te eten.

Het initiatief samen aan tafel is op 6 maart 2013 van start gegaan en trekt steeds meer bezoekers (ook al is de tafel nog niet vol). Pas is besloten om vanwege de goede belangstelling om twee maal per maand een maaltijd te organiseren. Zo wordt aan ongeveer 50 verschillende mensen elke maand de gelegenheid gegeven om met elkaar te eten. Een team van 5 vrijwilligers verzorgt gezamenlijk de maaltijd. Ook zijn er 3 gastvrouwen aanwezig die voor de verdere begeleiding en organisatie zorgen.

Ieder eerste woensdag en derde woensdag van de maand vinden de maaltijden plaats. Vanaf 18:00 uur zijn de deelnemers welkom en om 18:30 uur begint de maaltijd. Om 20:30 uur is de maaltijd ten einde. De kosten van de maaltijd zijn laag en bedragen € 5,00.

Voor meer informatie kijkt u op de website www.huiskamernijkerk.nl. Het adres van de huiskamer is Oosterstraat 2a. U kunt u opgeven via het email adres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook is het mogelijk om telefonisch door te geven dat u wilt komen eten via 033-2459617.

 

De kerken van Nijkerk heten u hartelijk welkom in de kerkdiensten.

En natuurlijk ook op de Sing inn, de pagina Geloven in de stad Nijkerk, de Alpha en Emmaus cursus.

2003 - 2016 Nijkerkse Interkerkelijke Commissie Evangelisatie Activiteiten | Facebook | Twitter |