Premarriage Course in Nijkerk

Verliefd, verloofd en (nog lang) niet getrouwd? Dan  is de Premarriage Course echt iets voor jullie. Kom naar de cursus en praat samen over wat echt belangrijk is in je relatie. Je zult merken dat je na de cursus op een leuke, ontspannen en leerzame manier verder naar elkaar bent toegegroeid.

pre marriage course

Wat houdt de Premarriage Course in?
De cursus duurt vijf avonden. Theorie en praktijk lopen op een aansprekende manier door elkaar. Eigenlijk komen alle onderwerpen, die belangrijk zijn om je relatie goed te houden of te verbeteren aan de orde.

Wat zijn de onderwerpen?
· Communicatie: praten en luisteren
· Toewijding: tijd voor elkaar nemen, omgaan met ouders en schoonouders
· Conflicten oplossen: omgaan met boosheid en vergeving
· Liefde levendig houden: vriendschap en seksualiteit
· Gedeelde doelen en waarden: gelijkwaardigheid en verbondenheid

Hoe zien de avonden eruit?

De avonden zijn erg relaxed, maar rustig achterover leunen is er niet bij. Het is wel de bedoeling dat jullie open en eerlijk alles samen doorspreken. (geen groepsgesprek; dus privacy gegarandeerd!) Nadat een gezamenlijke maaltijd worden er korte inleidingen over de verschillende onderwerpen gehouden. Die worden afgewisseld met voorbeelden uit de praktijk en vragen die jullie met z’n tweeën bespreken aan de hand van een werkboekje.

Voor wie is de cursus?
Als jullie willen werken aan een sterke en blijvende relatie, is deze cursus echt iets voor jullie. De cursus is op christelijke uitgangspunten gebaseerd, maar heel praktisch en waardevol voor ieder stel. Met of zonder christelijke achtergrond, iedereen is welkom!

Wat kost het en hoe doen we mee?
Aan deze cursus zijn kosten verbonden voor het eten en het studiemateriaal. Wij vragen hiervoor een bijdrage van 80 Euro per stel.
De cursus wordt wekelijks gegeven op woensdagavond van 7 tot 10uur. De eerste avond is op 31 oktober 2012.

De organisatie is in handen van het Marriage Course team van Evangelisch gemeente de Ark.

Er hebben zich al 6 stellen aangemeld vanuit heel verschillende achtergronden, maar er zijn gelukkig nog enkele plaatsen beschikbaar.
Heb je belangstelling, wil je nog meer weten, of wil je je opgeven? Bel ons dan even vóór 20 oktober of stuur een mail naar c.petersen1@upcmail.nl

We horen graag van je!

Hennie en Gerda van de Vis    033-2452717
Bas en Anneke Hensen          033-2462359