De Fontein

De Fontein, hervormde wijkgemeente.

De Fontein is een wijkgemeente van bijzondere aard en onderdeel van de Hervormde Gemeente in Nijkerk.  De Fontein is een relatief jonge gemeente en bestaat nu zo'n 10 jaar.

De Fontein biedt plaats aan 750 kerkgangers, maar het aantal zitplaatsen is eenvoudig uit te breiden tot 820. De nevenruimten zijn geschikt voor multifunctioneel gebruik, ook voor buurtactiviteiten.

Een opvallend element in de kerk is de kanselaar, een spreekgestoelte in de vorm van een ramshoorn, een combinatie van een kansel en een lessenaar.

De nieuwe Fonteinkerk in Nijkerk

Aan de buitenzijde is het kruis op het dak –in het donker aangelicht– in het oog springend. „Het kruis is onderwerp van discussie, en dat is een goede zaak”, aldus Schreuder.

De kerk is gebouwd naar een concept van Mari Baauw van Royal Haskoning door aannemer Roelofs & Haasse uit Rijssen.

Breadcrumbs Advanced

Thuis Kerken Fontein
2003 - 2015 Nijkerkse Interkerkelijke Commissie Evangelisatie Activiteiten | Facebook | Twitter |