Voedselbank Nijkerk

Voedsel- en kledinghulp blijft ook in Nijkerk noodzakelijk

Armoede. Het is niet alleen iets in het buitenland. Ook in Nijkerk worden voedsel en kleding ter beschikking gesteld aan degenen die dit het hardst nodig hebben. Ca. 20 vrijwilligers staan elke woensdag klaar om 100 pakketten samen te stellen en uit te delen aan mensen in Nijkerk en 50 aan mensen in Voorthuizen. Daarnaast wordt er kleding gesorteerd en weggegeven en is er op maandag en donderdag voor alleenstaanden een mogelijkheid om voor een zeer gering bedrag gezamenlijk te eten aan de Schrassertstraat 23 in Nijkerk.

Nieuwe stichting

Al sinds 2006 is er voedselhulp in Nijkerk. Op 27 februari 2013 is de Stichting Ezer (= helpende) opgericht. Deze stichting heeft alle activiteiten op het gebied van voedsel- en kledinghulp overgenomen van het Jezus Centrum Nijkerk (JCN). Deze nieuwe stichting is opgericht om de voortgang van de hulp te waarborgen en een nog groter draagvlak te creëren onder de burgers, bedrijven, politiek en de kerken van Nijkerk en omgeving.

Praktische hulp

Er zijn al veel contacten met bedrijven en er zijn goede relaties opgebouwd met enkele andere voedselbanken, zodat over en weer samenwerking is om de tassen gevuld te krijgen. Wekelijks krijgt de voedselbank in Nijkerk (vers)producten en kleding die weer uitgedeeld kunnen worden. Door de gesprekken die ontstaan als een pakket wordt opgehaald, bouwen de vrijwilligers een goede relatie op met de mensen die komen. Soms blijkt er ook wat praktische hulp nodig te zijn op andere gebieden. Indien mogelijk wordt ook deze hulp geboden. De voedsel- en kledingbank is nu gevestigd aan de Torenstraat bij de Grote Kerk ( ingang via de parkeerplaats van de oude jumbo supermarkt ) in Nijkerk. U bent daar welkom iedere woensdagmiddag van half 2 tot 4 uur. De vrijwilligers staan klaar met koffie, thee en hebben tijd voor een goed gesprek.

voedsel bank nijkerk

Oproep

Er is veel nodig om alle hulp in deze vorm aan te bieden. We hebben in eerste instantie geld nodig voor permanente huisvesting en het blijven uitvoeren van alle activiteiten. Daarnaast is er altijd behoefte aan nieuwe leveranciers en vrijwilligers.

- Vrijwilligers: op woensdag worden ’s morgens de pakketten samengesteld en ’s middags uitgedeeld. Een groep vrijwilligers is elke woensdag actief. Daarnaast zijn er vrijwilligers actief met de kleding, het koken aan de Schrassertstraat en in en rondom het bestuur van de stichting Ezer.

- Leveranciers: elke vorm van hulp is welkom. Van wasmiddelen tot koffie, honden- of kattenvoer, kleding en schoenen (nieuw of in goede staat). Contact Wilt u zich inzetten als vrijwilliger of leverancier, neem dan contact op met Jan en Ineke Brons, tel. 06-51699659 of stuur een mail naar stichting.ezer@gmail.com. Ook als u het werk wilt steunen met een financiële gift, is dat van harte welkom, op (NL79 RABO 0)132 3839 42 t.n.v. stichting Ezer. De stichting heeft de ANBI status waarmee u de gift kunt aftrekken van de belasting.

Heeft u hulp nodig, kom dan langs op woensdagmiddag tussen 13.30 en 16.00 uur in de Torenstraat bij de Grote Kerk ( ingang via de parkeerplaats van de oude jumbo supermarkt ) Nijkerk, neem contact op met Jan en Ineke Brons via tel. 06-51699659 / 06-14567491 of stuur een mail naar stichting.ezer@gmail.com Van harte welkom!

Breadcrumbs Advanced

Thuis Stad Nijkerk Voedselbank Nijkerk
2003 - 2015 Nijkerkse Interkerkelijke Commissie Evangelisatie Activiteiten | Facebook | Twitter |