Kerken in Nijkerk

In deze rubriek vindt u informatie van de kerken in Nijkerk.

Top2000 in de kerk ‘Het geloof achter de plaat’

Zondag 27 december, 11.00u, Radio A1 ‘Zin op Zondag’

D.J. Tony, ds. Albert Postma en ds. Egbert Egberts

De Top2000: het is vaste prik zo rond de jaarwisseling. Het brengt luisteraars plezier en goede herinneringen. Ook in veel kerken wordt er aandacht aan besteed. Misschien verbaast je dat. Popmuziek in een kerk? Maar God en geloof komen opvallend vaak aan bod in de songteksten van bekende popmusici. Voorbeelden daarvan zijn U2, Bruce Springsteen,  Trijntje Oosterhuis en Lauren Daigle.

2 Nijkerkse dominees en DJ Tony nemen de luisteraar mee voor een verkenning. We draaien de muziek van o.a. Bruce Springsteen, Lauren Daigle, Al Green en Stef Bos. Daarbij geven we je graag een inkijkje in hun songteksten. Want daar zit misschien wel meer geloof in dan je in eerste instantie verwacht: ‘Het geloof achter de plaat’!

27 December, bij Omroep A1, om 11.00u. ‘Het geloof achter de plaat’. Een speciale ‘Top2000’ aflevering van het radioprogramma ‘Zin op Zondag’.

A1 Radio
Regio Barneveld 93.5 FM
Regio Nijkerk   106.8 FM
Ziggo Analoog 93.1 FM
Ziggo Digitaal kanaal 915
Ziggo CI+ Module kanaal 362
KPN digitaal kanaal 1040
T-Mobile kanaal 2010

Vakantie Bijbel Club dit jaar digitaal!

Vanwege de aangescherpte Corona-maatregelen zal de VBC voor de basisschoolkinderen digitaal zijn! Het gaat als volgt:

Je geeft je op via het inleverstrookje op de Horizon of o.v.v. naam, leeftijd en telefoonnummer ouders via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Opgeven kan nog tot en met vrijdag 16 oktober tot 16:00 uur. Opgeven is nodig voor de organisatie om te weten hoeveel tasjes wij mogen klaarmaken!

Op woensdagochtend 21 oktober haal je tussen 9:30 en 10:00 jouw tasje op met alle benodigdheden voor deze VBC bij de Voorpost. Nieuwe Kerkstraat 81.

Via de mail ontvang je een link naar de livestream. Deze start om half 11. Je kan luisteren naar het verhaal uit de Bijbel en er wordt gezongen. Daarna wordt de uitleg over de Vossenjacht gegeven.

Op woensdag is er een Vossenjacht in het dorp. Die mag je samen met een van je ouders/verzorgers/gezinslid gaan doen. In de tas die je hebt opgehaald zitten alle spullen hiervoor! Let op dat je anderhalve meter afstand houdt van de vossen!

Ook op donderdag krijg je een mail met een link naar de livestream. De livestream start om half 11. Opnieuw gaan we zingen en luisteren naar een verhaal uit de Bijbel. Ook wordt de challenge van die dag uitgelegd. Alle spullen voor de challenge zitten in de tas. Een foto van jullie resultaat mag je weer mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Via de mail wordt de winnaar bekend gemaakt!

Op zondag 25 oktober wordt de kerkdienst uitgezonden vanuit de Hervormde Kerk in Nijkerkerveen. Via de website www.hervormdnijkerkerveen.nl is de dienst te volgen via de livestream.

Adventvespers in de Kruiskerk

NIJKERK - Op de vier zondagen van de Advent zullen er Avondgebeden worden gehouden in de Kruiskerk. Deze Avondgebeden – traditioneel Vespers genoemd – gaan terug op het eeuwenoude kerkelijk gebruik van het gezamenlijk bidden van de Psalmen op vaste tijden van de dag.

In kloosters over de hele wereld wordt dit dagelijks gepraktiseerd, en in Nijkerk zal het nu ook vorm krijgen. Naast het bidden van de Psalmen maakt ook het luisteren naar een gedeelte uit de Bijbel, het doen van voorbeden, het Onze Vader, de Lofzang van Maria en een avondhymne deel uit van de vaste orde van dienst.

In deze Adventsvespers zullen bovendien korte orgelwerken uit diverse eeuwen tot klinken worden gebracht. Initiatiefnemer voor de Adventsvespers is de jonge theoloog en musicus Floris van Gils. Hij is in januari van dit jaar in Nijkerk komen wonen en studeert bijna dagelijks op het orgel van de Kruiskerk.

Als dank voor de hem geboden gastvrijheid doet hij graag wat terug voor de kerk en voor de stad. Hij biedt daarom deze Vespers aan, waarmee hij Nijkerkers de mogelijkheid geeft om in de Adventstijd bij Woord en muziek te verstillen en plaats te maken voor Christus’ komst naar de wereld.

De Vespers zijn vrij te bezoeken, maar vooraf aanmelden via het mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. is noodzakelijk. De Vespers worden iedere zondag van de Advent gehouden om 17.00uur in de Kruiskerk. De eerste zal zijn op zondagavond 29 november. Van harte uitgenodigd!

Bidden voor Nederland.

NIJKERK - De besmettingen lopen op en komen steeds dichterbij. Daarin merken we samen iets van de zorg die veel mensen, vooral ouderen, hebben. Wereldwijd gaat Covid-19 rond en zijn er al veel slachtoffers gevallen. We hebben zorg! En nood leert bidden!

Als voorgangers van de kerken in Nijkerk trekken we hier gezamenlijk in op. Daarom organiseren we op woensdagavond 14 oktober 2020 om 1900 uur een bidstond, die wordt uitgezonden via de Lokale Omroep A1.

Er wordt gebeden en er klinken liederen. Aan de bidstond wordt meegewerkt door ds. Den Boer (Kandelaar), ds. Egberts (Kruiskerk), dhr. De Jong (Huiskamer), ds. V.d. Noort (Grote Kerk - Opstandingskerk) en ds. Verhoef (Fontein).

De bidstond wordt gehouden in de Kruiskerk, maar hierbij mogen slechts dertig mensen aanwezig zijn. Via de lokale omroep is het echter mogelijk voor iedereen om de bidstond bij te wonen. Daarbij zijn er ook in diverse kerken parallelle samenkomsten. Hopelijk bidt u ook mee!

De lokale omroep zendt uit via www.a1mediagroep.nl.

2003 - 2019 Nijkerkse Interkerkelijke Commissie Evangelisatie Activiteiten | Facebook | Twitter