Kerken in Nijkerk

In deze rubriek vindt u informatie van de kerken in Nijkerk.

NIJKERK – Opnieuw wordt op de kerk - school - gezinsdienst gehouden. De kerken, de christelijke scholen en veel gezinnen in Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken doen hieraan mee. De thema diensten in de kerken worden gehouden op zondag 26 januari a.s. Kom jij dan ook samen met je ouders en grootouders naar de kerk om 9:30 uur?

Wat is een kerk, school en gezinsdienst? Een kerk, school gezinsdienst is een speciale dienst die probeert de verbinding tussen de kerk, school en gezin te versterken. De centrale gedachte hierbij is dat in de kerkdienst, het onderwijs en bij de opvoeding thuis dezelfde Bijbelse uitgangspunten worden gehanteerd. Indien kerk, school en gezin goed op elkaar aansluiten kan de geloofsopvoeding van kinderen beter vorm krijgen.

kerk school gezin

Lees meer: Kerk School Gezinsdienst 2020

NIJKERK - Dinsdag 24 december vieren we de geboorte van het Kerstkindje tijdens de kerstnachtdienst. Ds. Egberts is de predikant, Wakin’ zal met een uitgebreide band aanwezig zijn voor de muzikale ondersteuning. In de dienst is er één collecte en die is dit jaar voor de gezinshuizen in de Glind. Goed om te weten dat de kerkdienst vanaf 22.00 uur live wordt uitgezonden door Omroep Gelderland. De dienst begint om 21.30 uur. De kerkzaal gaat om 20.45 uur open.

NIJKERK - Al kliederend ontdekken wat geloven inhoudt! Tijdens Kerstkliederkerk op zondag 22 december a.s. van 11:00-13:00 uur ga je als ouder met je kind(-eren) tussen de 4 en 12 jaar op een creatieve manier aan de slag met het kerstverhaal. Niet meer een uur lang luisteren naar wat de dominee te vertellen heeft, maar al knutselend, zingend en spelend erachter komen wat er met het Kerstverhaal bedoeld wordt en wat geloven in God betekent in je (dagelijkse) leven. De toegang is vrij. Locatie: Kruiskerk, Venestraat 44.

NIJKERK Vele kerken vieren tijdens kerstnacht, dinsdag 24 december a.s., het feest van de geboorte van Jezus Christus in een stal in Bethlehem. De kerken in Nijkerk heten je van harte welkom tijdens een van de onderstaande vrij toegankelijke kerstnachtdiensten. Als je zeker wilt zijn van een zitplaats, wees dan zeker 30 minuten voorafgaand aan de dienst aanwezig; Je kunt een aantal kerstnachtdiensten ‘bijwonen’ via www.kerkomroep.nl.

Evangelische Gemeente – De Ark.

In De Ark, Willem-Alexanderplein 14, wordt een Kerst Sing-in gehouden vanaf 19:30 uur. De Aanbiddings Band verzorgt de zang en muziek.

Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt – De Levensbron

De Levensbron, Jan Steenhof 53, verzorgt een kerstviering voor kinderen. Iedereen met kinderen van 0 t/m 12 jaar is van harte welkom. De kerstviering start om 18:30 uur. Na afloop is er iets lekkers te eten en te drinken.

Hervormde Gemeente - Grote Kerk met de mooiste toren van Nederland.

De Grote Kerk, Holkerstraat 1, verzorgt vanaf 19:30 uur een kerstzangdienst. Op het programma staat veel samenzang van bekende kerstliederen, Bijbellezingen en meditatie. Er is een projectkoor onder leiding van Wim Huijser. De voorganger is dominee E. van den Noort.

Nijkerk - Buiten is het koud. Overal hangen sfeervolle lichten. Op de radio hoor je kerstmuziek. Het is in Nijkerk voor veel mensen de mooiste tijd van het jaar. Alle kerken in Nijkerk nodigen je daarom graag uit om samen Kerst te vieren. Om even tot rust te komen. En vooral om je hart te verwarmen. In Nijkerk zijn er speciale activiteiten voor een echt kerstgevoel. Wees welkom!

2003 - 2019 Nijkerkse Interkerkelijke Commissie Evangelisatie Activiteiten | Facebook | Twitter