Open Kerk Nijkerk NICEA

De open nicea kerken uit Nijkerk met evangelisatie nieuws voor jou.

De Gereformeerd Vrijgemaakte Kerk

Geloven op de Veluwe.

Geloven in Nijkerk en op de Veluwe.

In deze rubriek nemen we graag nieuws op over geloofszaken, de kerken en evangelisatie op de Veluwe.

We hebben nog niet zoveel nieuws vanaf de Veluwe behalve Nijkerk dan.

Toch is nieuws ook uit plaatsen als Putten en Barneveld meer dan welkom.

Mailt u naar nicea (at) solcon.nl

 

Custom Search

 

Contact:

Voor meer informatie over evangelisatie activiteiten van de gezamenlijke kerken in Nijkerk kunt u mailen naar nicea (at) solcon.nl.

 

MUREN ‘Als niemand naar je luistert…’ Vanmiddag lukte het haar nog niet. Blijkbaar was de drempel te hoog en de gang te lang.

Maar nu is ze er. De muurtjes zijn verdwenen en ze komt ontspannen bij ons zitten. Ze vertelt over haar leven. Over de scheiding en de pijn. Over de vreugde van een nieuwe relatie. Die maar zo kort mocht duren…

Het deert haar niet dat er steeds nieuwe gasten bijkomen die hun aandacht opeisen. Het zijn stoere mannen die de Huiskamer vullen en het kwetsbare gesprek van tafel vegen. Peinzend staart ze voor zich uit alsof de mannen er niet zijn.

‘Nu begint het pas, weet je. Nu alles achter de rug is, komen de muren op me af.’ Opeens wordt het stil. De grote woorden van de mannen verstommen. Ze luisteren naar de vrouw. ‘Dan ben je zo alleen. Als niemand naar je luistert..’ ‘Nee, de muren praten niet.’

Het is de man met de grootste mond die zich bloot geeft. ‘Eenzaamheid is vreselijk. Meestal dan’ lacht hij snel, geschrokken van zijn eigen kleinheid. Maar zijn opmerking geeft ruimte aan de anderen. Ze knikken vol overgave. ‘Alleen zijn is niks. Daarom zijn we hier.’ Er komt een gast met een hond binnen. ‘Je kan altijd nog een hond nemen, dan heb je wat aanspraak!’

De mannen lachen en overtroeven elkaar in een poging hun kwetsbaarheid te bedekken. Hun muren worden weer opgetrokken. Ze zijn lang genoeg stil geweest.

Maar de vrouw zegt zacht: ‘Weet je wat ik het mooiste vond? Dat mijn man rustig heenging. Hij had veel strijd in zijn geloof. Vlak voor zijn dood kwam er zo’n rust en vrede over hem. Toen was ik vooral dankbaar en blij dat hij verlost uit zijn lijden naar de hemel mocht. Als ik hem thuis heel erg mis, moet ik daaraan denken. Ze gaat weer, met nieuwe moed. De muren in de Huiskamer hebben oren. Oren om te horen wat wel en niet gezegd wordt. Oren voor elke ‘eenzame’ gast. Met of zonder muurtjes.

Het Jezus Centrum Nijkerk is een actieve gemeente met een hart voor mensen.

In augustus 2005 is deze gemeente geplant door Johan en Willemijn Kok met een roeping van God op hun leven om een centrum voor Jezus te openen.

Jan en Ineke Brons jezus centrum.

Op de foto ziet u Jan en Ineke Brons.

Inmiddels heeft God veel lieve mensen toegevoegd om deel te zijn van het werk wat God hier doet.

We hebben het verlangen om God te dienen en mensen te helpen.

Ons doel is dan ook om iedereen bekend te maken met de liefde van Jezus Christus.

Hier geven we op verschillende manieren vorm aan.

Kunt u zich voorstellen hoe uw kerstdagen eruit zouden zien zonder voedsel voor uw kinderen, zonder hout om uw huis enigszins op temperatuur te krijgen in de winterkou of een warme jas om u te beschermen tegen de snijdende wind?

Afschuwelijke gedachte vindt u niet? Wij vinden dat ook en daarom hebben wij, Annemarie & The Pilgrims Voices i.s.m de Stichting Hulp Oost Europa een manier bedacht om geld in te zamelen voor winterhulp aan ouderen, gezinnen en kinderen levend onder de armoede grens.

Komt laten wij aanbidden…

Op DV 12 December 2015 presenteren vocaal ensemble Annemarie & The Pilgrims Voices i.s.m. professioneel Instrumentaal Ensemble Passione en met medewerking van Kinderkoor de Jong Hosanna uit Nunspeet een klassiek Kerstgalaconcert in de Dorpskerk te Hierden. Op het programma staan bekende kerstliederen, carols van o.a. de Engelse componist John Rutter, delen uit het Oratorio de Noël van Saint Saëns & instrumentale intermezzi.

U wordt deze avond getrakteerd op prachtige kerstklanken maar ook op een geheel verzorgde avond uit. De entreegelden komen ten goede aan de Stichting aangezien een grote hoeveelheid sponsoren heeft gezorgd voor het dekken van zo goed als alle onkosten. U krijgt in de pauze koffie met iets lekkers aangeboden en na het concert is er een after party met hapje en drankje.

Evangelische boekhandel Blijmare- Nunpeet

Riemer & Walinga Boekverkoopers-Ermelo ‘t Boekpunt- Putten

Kerk open 19.15 uur Aanvang 20.00 uur

Hervormde Gemeente Nijkerk

De Hervormde gemeente vindt het belangrijk om de Bijbel (De Herziene Statenvertaling), regelmatig te bestuderen, erover na te denken en er met elkaar over te spreken. Wij ervaren dat deze gedachtenwisselingen erg belangrijk zijn. De bestudering van het evangelie is ons tot zegen.

De Hervormde gemeente nodigt een ieder, ongeacht of u wel of niet lid van onze gemeente bent, uit om deel te nemen aan één van onze activiteiten zoals de bijbelkring, de sing-in op zondagavond, een jeugdvereniging, een vrouwenvereniging, een mannenvereniging en zondagsschool voor de kinderen.

Veel doordeweekse activiteiten voor jong en oud vinden plaats in de gebouwen 't Gasthuus (naast de Grote Kerk) en in de Opstandingskerk (Hoefslag 132). Bij deze acitiviteiten maken we vaak gebruik van materiaal dat door de Inwendige Zendingsbond is ontwikkeld in het kader van het Focus traject.

De Hervormde Gemeente heeft 2 kerken:

1. De historische Grote of St. Catharina Kerk aan de Holkerweg 1 in Nijkerk. De kerkdiensten zijn elke zondag om 9:30 uur en 18:30 uur. De historie van de  Grote kerk toont aan dat geloof in God van alle tijden is en dat de Bijbel vandaag nog steeds mensen inspireert en richting geeft.

2. De Opstandingskerk is de andere kerk van de Hervormde Gemeente Nijkerk. Deze kerst bevindt zich aan de Hoefslag 132. De kerkdiensten zijn om 9:30 uur en 16:30 uur. Deze kerk is in 1974 speciaal gebouwd voor de inwoners van de wijk Paasbos. In 2013 is de kerk geheel vernieuwd. Ook in het Paasbos blijkt dat de Opstanding van de Heere Jezus elke zondag veel mensen trekt.

grote kerk toren nijkerk opstandingskerk nijkerk  

 

De hervormde gemeente Nijkerk is onderdeel van Protestantse Kerk in Nederland en behoort tot de Gereformeerd Bond.

opstandingskerk nijkerk nieuw

 

opstandingskerk nijkerk recht

informatie contact opstandingskerk

ramen opstandingskerk nijkerk

Open kerk nijkerk feed

De kerken van Nijkerk heten u hartelijk welkom in de kerkdiensten.

En natuurlijk ook op de Sing inn, de pagina Geloven in de stad Nijkerk, de Alpha en Emmaus cursus.

2003 - 2018 Nijkerkse Interkerkelijke Commissie Evangelisatie Activiteiten | Facebook | Twitter |