De Gereformeerde Kruiskerk in Nijkerk

Nijkerk - De klokken van de Grote Kerk en de andere kerken in Nijkerk luiden als teken van hoop op woensdagavond 22 en 29 april tussen 19.00 en 19.15 uur.

"Al eeuwen luiden klokken als communicatiemiddel. Ze roepen niet slechts op tot gebed. maar vertellen de inwoners met hoge of sonore klanken en zonder woorden wat er aan de hand is in de stad of het dorp. Wanneer er iemand overleden is, klinken de lage klanken van de doodsklok; de poortklok gaf in de Middeleeuwen aan dat de stadspoorten dichtgingen en de papklok wanneer het etenstijd was; de waakklok luidt als er brand is. Maar in tijden van hoop luiden alle klokken", aldus torenwachter Henk van den Brink.

Waarom klokken luiden?  De kern van deze actie: • We luiden de klokken als hoopvol teken dat we samen de coronacrisis kunnen doorstaan en dat we hoopvol durven uitzien naar betere tijden voor ons allemaal. •

We luiden de klokken als troostvol geluid voor allen die rouwen om slachtoffers van het coronavirus en voor allen die het lastig vinden om thuis deze weken door te komen. • We luiden de klokken als boodschap aan alle werkers in vitale beroepen: we waarderen hun inzet en zijn dankbaar voor wat zij voor ons land betekenen. In het bijzonder denken we hierbij aan de hulpverleners die dag aan dag klaar staan om medemensen te helpen.

Nicea
Huis van gebed

2003 - 2019 Nijkerkse Interkerkelijke Commissie Evangelisatie Activiteiten | Facebook | Twitter