De Hervormde Opstandingskerk in Nijkerk.

Kerken in Nijkerk

In deze rubriek vindt u informatie van de kerken in Nijkerk.

Schatrijk!

In de herfstvakantie wordt op woensdag 23 oktober en donderdag 24 oktober opnieuw de Vakantie Bijbel Club georganiseerd. Het thema van dit jaar is: Schatrijk! Kinderen vanaf groep 1 tot en met groep 8 zijn van harte uitgenodigd voor de activiteiten in Dorpshuis Concordia in Nijkerkerveen.

Op woensdag 23 oktober start de ochtend om 10 uur, maar de inschrijving start al om 10 over half 10. De dag wordt gevuld met een dagopening waarbij we met elkaar zingen en luisteren naar een verhaal uit de Bijbel. Vervolgens gaan we lekker aan de slag met elkaar door iets te maken of te doen rondom het thema. Om kwart over 12 sluiten we de ochtend af.

Donderdag 24 oktober starten we opnieuw om 10 uur en is er van te voren weer de mogelijkheid om je nog in te schrijven. Opnieuw doen we een leuke activiteit. We lunchen met z’n allen en daarna kunnen de kinderen gaan genieten van een toneelstuk. We sluiten om 14:15 af. Op zondag 27 oktober wordt de themaweek afgesloten in de Hervormde kerk in Nijkerkerveen.

Lees meer: Vakantie Bijbel Club Nijkerkerveen Herfst 2019

NIJKERK - De kerken in Nijkerk houden in de week voor Pasen vespers, korte vieringen rond het lijden en sterven van Jezus Christus. De vespers worden gehouden in de zogeheten ‘stille week’, de week in aanloop naar Goede Vrijdag en Pasen.

Op Goede Vrijdag staan kerken wereldwijd stil bij de smartelijke dood van Jezus Christus, Gods zoon, aan een kruishout. Volgens het getuigenis van de Bijbel stierf Jezus voor de zonden van de wereld, en stond Hij op de derde dag weer op – dat wordt gevierd met Pasen.

De korte vieringen worden van maandag 15 tot en met woensdag 17 april gehouden in de monumentale Grote Kerk in het centrum van de stad Nijkerk, van 19.00 tot 19.30 uur.

Op donderdagavond 18 april wordt de serie vespers afgesloten met een viering van het avondmaal in het kerkgebouw van hervormde wijkgemeente De Fontein. Aanvang: 19.30 uur. Op Goede Vrijdag zijn er twee diensten in De Fontein: een kinderdienst om 14.30 uur en een avonddienst om 19.30 uur.

De vespers en de diensten zijn goede manieren om belangstellenden te bepalen bij de betekenis van de dood en opstanding van Jezus Christus. Van harte welkom!

NIJKERK – Marina Arhin-Schuurman vertrekt binnenkort met haar ouders en de kinderen Ryan en Nick naar Ghana, waar ze haar intrek zal nemen in het nieuwe kinderhuis dat Michael heeft ingericht. Hij was eind januari al eerder vertrokken om de containers met huisraad e.d. uit te pakken en hun plekje bewoonbaar te maken.

Twee jaar geleden namen Marina en Michael dit initiatief en zij hopen zo’n 12 straatkinderen te kunnen opvangen in het kinderhuis en hen te begeleiden totdat ze weer naar hun familie kunnen terugkeren of in een Ghanees pleeggezin geplaatst worden om zo in hun eigen cultuur verder op te groeien. De kinderen worden geselecteerd via Social Welfare, een internationale (NGO) organisatie, waarmee Blessed Home samenwerkt.

Lees meer: Blessed home

NIJKERK – Na het succes van voorgaande jaren wordt er weer de overbekende tweedehands kinderkledingbeurs gehouden. Leuke, modieuze kinderkleding voor een zeer betaalbare prijs. De opbrengst is bestemd voor Friends of Bethel, de Nijkerkse stichting die hulp verleent in Ethiopië. De tweedehands kinderkledingbeurs wordt georganiseerd op vrijdag 5 april vanaf 9.30 uur in de Opstandingskerk, Hoefslag 132 in Nijkerk.

De stichting Friends of Bethel van Hero en Janne Torenbeek zet zich in voor alleenstaande ouders en hun kinderen in Ethiopië. Voor baby’s en jonge kinderen biedt Friends of Bethel een veilige dagopvang en kleinschalige kleuterschool. In Ethiopië zijn geen sociale voorzieningen. Door de opvang die Friends of Bethel biedt, kunnen de ouders (vaak moeders) met een gerust hart gaan werken. Zo verdienen ze zelf de kost en ’s avonds slapen de kindjes lekker thuis.

Lees meer: Tweedehands Kinderkleding Beurs

IKOON, de interkerkelijke beweging Nijkerk vanuit het gereformeerd belijden, is van plan op zaterdag 30 maart voor de leden van de diverse Nijkerkse kerken een dagtocht te houden naar Dordrecht.

De reden: in 2018/2019 herdenken we 400 jaar Synode van Dordrecht.

Hebt u belangstelling, kijk dan op www.ikoonnijkerk.nl.

2003 - 2019 Nijkerkse Interkerkelijke Commissie Evangelisatie Activiteiten | Facebook | Twitter