Kerken in Nijkerk

In deze rubriek vindt u informatie van de kerken in Nijkerk.

NIJKERK - Van zondag 19 januari t/m zaterdag 1 februari wordt de actie Kerkbalans weer gehouden. In 2020 kent deze actie het landelijke thema: ‘Geef voor uw kerk’.

In de week van D.V. 20 januari zult u door onze gewaardeerde vrijwilligers benaderd worden voor de jaarlijkse bijdrage.

In de folder die u dan ontvangt vindt u specifieke informatie over de inkomsten en uitgaven waarvoor wij ons in 2020 gesteld zien.

Wij vragen u Kerkbalans in uw gebed te gedenken en hopen dat u zult laten zien dat u ook financieel om onze kerk geeft.

Wij bevelen de actie Kerkbalans van harte bij u aan.

NIJKERK - Bid samen met christen uit Nijkerk en Nijkerkerveen mee in de week van gebed. “Zij waren Buitengewoon vriendelijk voor ons” “Buitengewoon” is het thema voor de Week van Gebed voor de eenheid van christenen in 2020. De jaarlijkse gebedsweek vindt plaats van 19 tot en met 26 januari.

Geïnspireerd door de buitengewone vriendelijkheid die in Handelingen 28 naar voren komt, daagt de week van Gebed ons uit om te streven naar meer dan het gewone. U en jij zijn hierbij van harte uitgenodigd om mee te doen. Tijdens de Week van Gebed bidden wereldwijd miljoenen christenen mee. Het unieke aan dit thema is dat het ons niet alleen oproept tot buitengewone vriendelijkheid, maar ook uitdaagt om te durven ontvangen van mensen die anders zijn dan wij. Die uitdaging past goed bij de Week van Gebed voor de eenheid. Wanneer we de ander zien als bedreiging, komen we niet tot ontmoeting en zeker niet tot het vieren van eenheid. Het materiaal voor 2020 is voorbereid door kerken van Malta.

Het thema ‘Buitengewoon’ ligt dicht bij de bevolking van Malta. In het Bijbelboek Handelingen lezen we dat Paulus en zijn reisgenoten schipbreuk lijden op het eiland. Daar worden zij met buitengewone vriendelijkheid opgevangen. Deze gebeurtenis markeert het moment waarop het evangelie het eiland bereikt. Dat wordt door de bevolking nog ieder jaar gevierd. In de komende gebedsweek worden wij daarin meegenomen.”

De Week van Gebed wordt georganiseerd door MissieNederland en de Raad van Kerken. Meer over de Week van Gebed en gebedsmaterialen vind je op www.weekvangebed.nl

Datum en tijd - Waar - Verzorgd door:

Zondag 19 januari - 19.30 – 20.30 uur Oosterstraat 2a, 3862 BJ NIJKERK - De Huiskamer

Maandag 20 januari - 19.30 – 20.30 uur Ds. Kuyperstraat 2, 3863 CA NIJKERK - Herv. Gem. De Fontein

Dinsdag 21 januari - 19.30 – 20.30 uur Nieuwe Kerkstraat 106, 3864 EG NIJKERKERVEEN - Herv. Gem. Eben Haëzerkerk

Woensdag 22 januari - 19.30 – 20.30 uur Meinstraat 4a, 3862 AE NIJKERK CGK - De Kandelaar

Donderdag 23 januari 19.30 – 20.30 uur v. Reenenpark 23, 3862 CD NIJKERK - Herv. Gem. Vredeskerk

Vrijdag 24 januari 19.30 – 20.30 uurVenestraat 44, 3861 BX NIJKERK - Geref. Kerk syn. De Kruiskerk

Zaterdag 25 januari 19.30 – 20.30 uur Jan Steenhof 53, 3862 MC NIJKERK - GKV De Levensbron

Zondag 26 januari 19.30 – 20.30 uur W.A. Plein 14, 3862 CE NIJKERK - Evangelische Gem. De Ark

NIJKERK – Opnieuw wordt op de kerk - school - gezinsdienst gehouden. De kerken, de christelijke scholen en veel gezinnen in Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken doen hieraan mee. De thema diensten in de kerken worden gehouden op zondag 26 januari a.s. Kom jij dan ook samen met je ouders en grootouders naar de kerk om 9:30 uur?

Wat is een kerk, school en gezinsdienst? Een kerk, school gezinsdienst is een speciale dienst die probeert de verbinding tussen de kerk, school en gezin te versterken. De centrale gedachte hierbij is dat in de kerkdienst, het onderwijs en bij de opvoeding thuis dezelfde Bijbelse uitgangspunten worden gehanteerd. Indien kerk, school en gezin goed op elkaar aansluiten kan de geloofsopvoeding van kinderen beter vorm krijgen.

kerk school gezin

Lees meer: Kerk School Gezinsdienst 2020

NIJKERK - In januari 2020 wordt weer een Alpha aangeboden: een introductiecursus in het christelijk geloof die wereldwijd al door ruim 25 miljoen mensen in 169 landen is gevolgd. Als je wilt ontmoeten, vragen en ontdekken, dan kun je dat doen op de Alpha-cursus. In 10 interactieve en gezellige bijeenkomsten ontdekken we samen wat het christelijk geloof inhoudt.

Elke avond begint om 19:00 uur met een lekkere maaltijd. Hét moment om elkaar op een ontspannen manier goed te leren kennen. Na de maaltijd staat elke keer een ander onderwerp centraal. Eerst luister je naar een inleiding over dat onderwerp, daarna is er gelegenheid tot doorpraten in kleine gespreksgroepen. Er is ruimte voor al je vragen.

De cursus is gratis en vrijblijvend. De startavond is op woensdagavond 22 januari om 19:00 uur in De Huiskamer, Oosterstraat 2a (steeg in naast Zeeman).

Of je jong of oud, gelovig of niet-gelovig bent; je bent van harte welkom! Alpha geeft je de kans om de zin van het leven te onderzoeken in een laagdrempelige, leerzame en leuke setting. Ook als je zelf niet tot de doelgroep behoort, wellicht ken je iemand die je zou kunnen uitnodigen voor de Alpha-startavond. Voor info of aanmelden kun je mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Voor vragen kun je terecht bij Jenny Schouten en Anneke Buist.

NIJKERK - Dinsdag 24 december vieren we de geboorte van het Kerstkindje tijdens de kerstnachtdienst. Ds. Egberts is de predikant, Wakin’ zal met een uitgebreide band aanwezig zijn voor de muzikale ondersteuning. In de dienst is er één collecte en die is dit jaar voor de gezinshuizen in de Glind. Goed om te weten dat de kerkdienst vanaf 22.00 uur live wordt uitgezonden door Omroep Gelderland. De dienst begint om 21.30 uur. De kerkzaal gaat om 20.45 uur open.

2003 - 2019 Nijkerkse Interkerkelijke Commissie Evangelisatie Activiteiten | Facebook | Twitter