De Grote Hervormde Kerk in Nijkerk

Donderdagavond 12 maart 2020 heeft de Algemene Kerkenraad (AK) van de Hervormde Gemeente Nijkerk gesproken over de maatregelen die de overheid heeft aangekondigd om het besmettingsgevaar met het coronavirus in te perken.

Afgesproken is om de richtlijnen van de Protestantse Kerk in Nederland en Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu op te volgen. Omdat bijeenkomsten met groepen van meer dan 100 personen ontraden worden heeft de AK het volgende besloten:

1. De komende drie weken zullen er geen gewone kerkdiensten gehouden worden. (De belijdenisdienst van 22 maart 2020 zal worden verplaatst).

2. Er worden vervangende erediensten gehouden in de Opstandingskerk om 9:30 uur en 16:30 uur. Deze zullen live uitgezonden worden, en de middagdienst wordt herhaald om 18:30 uur, via www.hervormdnijkerk.nl.

3. De kerkgangers zullen bestaan uit de predikant, de ambtsdragers die op het rooster staan en eventuele gezinsleden, zodat de dienst niet in een lege kerk plaatsvindt en er ook gewoon gezongen kan worden.

Wij verzoeken u om uw familie, vrienden en andere gemeenteleden hiervan op de hoogte te stellen. Vergeet u onze ouderen hierbij niet? Tijdelijk zullen de kerkdiensten ook zonder wachtwoord te bekijken zijn en zal de capaciteit van onze livestream worden vergroot. Ook kunt u de kerkdiensten beluisteren via de kerkradio op frequentie 148.8125.

2003 - 2019 Nijkerkse Interkerkelijke Commissie Evangelisatie Activiteiten | Facebook | Twitter