Open Kerk Nijkerk NICEA

De open nicea kerken uit Nijkerk met evangelisatie nieuws voor jou.

De Grote Hervormde Kerk in Nijkerk

 

diakonaal beraad nijkerk

 

NIJKERK - In 2006 is het Nijkerks Diaconaal Beraad (NDB) van start gegaan als een vrijblijvend overleg. Hierin waren verschillende kerken betrokken. Nadat het NDB zijn goedkeuring had gegeven om aan te haken bij het landelijk project van Kerk in Aktie: “Schuldhulpmaatje” is men bezig gegaan om het NDB een officiële status te geven.

Dit was een eis die gesteld werd. Dit resulteerde in een stichting waarin bij de oprichting 7 kerken uit Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken betrokken zijn. Op maandag 3 juni heeft het voorlopig bestuur zijn handtekening gezet.
Onder het NDB valt ook de organisatie van  “het Meldpunt” waar instanties hulpvragen van hun cliënten kunnen neerleggen. Dit varieert van praktische hulp tot sociale hulp. Verder organiseert het NDB de kerstpakketten Aktie voor mensen die leven op bijstandsniveau en in de zomervakantie worden er activiteiten georganiseerd voor kinderen van 4 t/m 12 jaar waarvan de ouders moeten rondkomen van een laag inkomen. De ambitie is om in deze nieuwe fase van het NDB met meer kracht bredere initiatieven te gaan ontwikkelen op gebied van maatschappelijke betrokkenheid vanuit de gemeenschappelijke visie en opdracht de naaste echt te zien en te helpen waar geen helper is.

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot:
Gezien Schoo
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
0644093757

Van links naar rechts: Ad Bouwman, Gezien Schoo en Wouter van Dasselaar.

De kerken van Nijkerk heten u hartelijk welkom in de kerkdiensten.

En natuurlijk ook op de Sing inn, de pagina Geloven in de stad Nijkerk, de Alpha en Emmaus cursus.

2003 - 2019 Nijkerkse Interkerkelijke Commissie Evangelisatie Activiteiten | Facebook | Twitter