De activiteiten van de kerken in Nijkerk.

Title:
Grote Kerk Nijkerk open voor bezichtiging
When:
16.07.2016
Where:
Grote Kerk Nijkerk - Nijkerk
Category:
Nijkerk

De eeuwenoude Grote Kerk van Nijkerk is open op Boerenmaandag.

Kom gerust eens in dit monumentale gebouw kijken.

Laat u meenemen door de geschiedenis van Nijkerk. Het is echt de moeite waard!!

Niet alleen de geschiedenis van eeuwen ligt hier, maar ook de boodschap die hier in al die eeuwen is gebracht. U kunt hier ook even kennis van nemen. Een ieder is van harte welkom, de drempel is laag. De kerk biedt koelte tijdens de warme dagen, maar ook een droge plek tijdens een regenbui. Kom even op adem, rust een weinig en laat de stilte even op u inwerken.

Wilt u een rondleiding door het gebouw, daar is plaats voor. Wilt u even praten over de diepere essenties van het leven, dan bent u hier op het juiste adres.

Venue:
Grote Kerk Nijkerk   -   Website
Street:
Holkerstraat 1
ZIP:
3861CC
City:
Nijkerk
Country:
Country: nl

Hervormde Gemeente Nijkerk.

Onze hervormde gemeente houdt haar kerkdiensten in de Grote kerk en de Opstandingskerk:

1. De Grote Kerk is al eeuwen lang één van de meest beeldbepalende gebouwen midden in het centrum van Nijkerk;

2. De Opstandingskerk staat in de wijk Paasbos en is recent helemaal vernieuwd.

Wilt u met ons kennis maken?

Op zondag kunt u onze diensten vrijblijvend bezoeken. Zowel in de Grote Kerk als ook de Opstandingskerk begint de dienst om 9.30 uur. De Opstandingskerk heeft verder in de middag een dienst om 16.30 uur en de Grote Kerk om 18.30 uur.

U kunt deelnemen aan activiteiten die bij u passen. Bijvoorbeeld Bijbelstudie, Sing-in, bijbellezing of vereniging. Voor  jongeren bieden we een variëteit aan activiteiten van serieus Bijbelonderwijs tot ontspanning al dan niet via de jeugdverenigingen.

Grote Kerk van Nijkerk.

De Grote Kerk dateert van de wederopbouw na een grote stadsbrand in 1540. De markante witte toren van de Grote Kerk is in 1776 geheel herbouwd. Dat was nodig vanwege het klokkenspel, een idee van de ambtsjonkers van Nijkerk.

hervormde kerk toren nijkerk

De Toren van Nijkerk.

Ook klinkt nog elke avond om 21.00 uur nog de ‘papklok’ van de toren van Nijkerk. Dit is een historisch verschijnsel. In het grijze verleden beschikten de inwoners van Nijkerk niet over klokken en horloges. Het luiden van de papklok was het teken van ‘pap eten, naar de wc en naar bed’!