De activiteiten van de kerken in Nijkerk.

zondagsschool Het Mosterdzaad
Title:
zondagsschool Het Mosterdzaad
When:
26.12.2017
Where:
Grote Kerk Nijkerk - Nijkerk
Category:
kerken in nederland

Description

Op 2e Kerstdag zullen de kinderen van zondagsschool 'Het Mosterdzaad' in Nijkerk samen het Kerstfeest vieren.

Zij vinden het leuk als naast hun vaders, moeders en overige familie, ook zoveel mogelijk andere belangstellenden dit feest met hen willen meemaken.

Het begint om 09:30 uur in de Grote Kerk te Nijkerk aan de Holkerstraat 1. zondagsschool mosterdzaad nijkerk

Venue:
Grote Kerk Nijkerk   -   Website
Street:
Holkerstraat 1
ZIP:
3861CC
City:
Nijkerk
Country:
Country: nl

Description

Hervormde Gemeente Nijkerk.

Onze hervormde gemeente houdt haar kerkdiensten in de Grote kerk en de Opstandingskerk:

1. De Grote Kerk is al eeuwen lang één van de meest beeldbepalende gebouwen midden in het centrum van Nijkerk;

2. De Opstandingskerk staat in de wijk Paasbos en is recent helemaal vernieuwd.

Wilt u met ons kennis maken?

Op zondag kunt u onze diensten vrijblijvend bezoeken. Zowel in de Grote Kerk als ook de Opstandingskerk begint de dienst om 9.30 uur. De Opstandingskerk heeft verder in de middag een dienst om 16.30 uur en de Grote Kerk om 18.30 uur.

U kunt deelnemen aan activiteiten die bij u passen. Bijvoorbeeld Bijbelstudie, Sing-in, bijbellezing of vereniging. Voor  jongeren bieden we een variëteit aan activiteiten van serieus Bijbelonderwijs tot ontspanning al dan niet via de jeugdverenigingen.

Grote Kerk van Nijkerk.

De Grote Kerk dateert van de wederopbouw na een grote stadsbrand in 1540. De markante witte toren van de Grote Kerk is in 1776 geheel herbouwd. Dat was nodig vanwege het klokkenspel, een idee van de ambtsjonkers van Nijkerk.

hervormde kerk toren nijkerk

De Toren van Nijkerk.

Ook klinkt nog elke avond om 21.00 uur nog de ‘papklok’ van de toren van Nijkerk. Dit is een historisch verschijnsel. In het grijze verleden beschikten de inwoners van Nijkerk niet over klokken en horloges. Het luiden van de papklok was het teken van ‘pap eten, naar de wc en naar bed’!