De activiteiten van de kerken in Nijkerk.

Title:

Country:
Country: nl

Vredeskerk Nijkerk

In 1932 werden de eerste kerkdiensten gehouden in het gebouw ‘Volksheil’ aan de Gasthuisstraat in Nijkerk.In dit gebouw is tegenwoordig de evangelische gemeente "De Ark" gehuisvest.

In 1933 werd de ‘Stichting Evangelisatie’ opgericht, die uitgroeide tot een aparte N.H.-gemeente.

De bouw van de ‘Vredeskerk’ aan het Van Reenenpark werd in 1952 voltooid. De Vredeskerk (PKN) telt ruim 900 pastorale eenheden.

Wat ons inspireert: de Vredeskerk streeft als christelijke gemeente naar openheid en ruimte jegens elkaar. Samen zoekend naar antwoorden op de vele vragen van deze moderne tijd. Belijdend in een veelheid van geloofsuitingen, zoals die terug te vinden zijn in de Bijbel, waarin wij onze inspiratie vinden.

Hoe wij vieren: de zondagse eredienst is het hoogtepunt van onze geloofsbeleving, die wij graag delen. In vreugde en inkeer.

En doordeweeks… zijn wij samen een betrokken geloofsgemeenschap met vele activiteiten: (kinder)koren, verdiepingsbijeenkomsten, cantates en musicals.

De vredekerk maakt geen onderdeel uit van NICEA. De nijkerkse interkerkelijke commissie evangelisatie activiteiten.