Nieuws over de kerken in Nijkerk

Evangelisatie nieuws en kerkelijk nieuws uit Nijkerk, Nederland.

Custom Search

Kerken van NICEA Nijkerk

NIJKERK - De kerken van Nijkerk werken samen in NICEA. Dit betekent Nijkerkse Interkerkelijke Commissie Evangelisatie Activiteiten.

NICEA verzorgt maandelijks de pagina "Geloven in Nijkerk"  in de Stad Nijkerk. Ook organiseert NICEA jaarlijks de Sing in op het Plein en is betrokken bij de Huiskamer in de Nijkerkse binnenstad. Door op activiteiten te klikken leest u nog meer activiteiten van NICEA.

De open kerken uit Nijkerk die samenwerken zijn: De Ark, De Kandelaar, De Fontein, Gereformeerde kerk, Gereformeerde gemeente, GKV Oost en West en de Grote Kerk.

sitemap

Open kerk nijkerk.

↑ Grab this Headline Animator

Zit er een pinda in ?

Een grote groep kinderen komt de Huiskamer binnen. Aarzelend loopt de vlagdrager achteraan. Het is een hele eer om de Huiskamervlag te mogen dragen. Maar hij blijft bedeesd in de deuropening staan.

Wat is dit? Het is een feestelijke week voor de Kruiskerk die na de verbouwing haar deuren opent. De kinderen vieren het met een vossenjacht door de stad. De vos zit verkleed als herfstkoning te praten met de gasten van die avond. Die is snel gespot en dan lonken de bekertjes limonade en de M&M’s.

‘Zit er een pinda in?’vraagt een jongetje met vrolijke sproetjes. Ik knik. ‘Dat zie je niet aan de buitenkant, hè? Als je het wil weten moet je er eerst in bijten.’

We leggen uit wat een inloophuis is en vertellen over het stadsgebed wat op dat moment in de Binnenkamer plaatsvindt. Er worden naamkaartjes van vrijwilligers opgespeld bij wat kinderen. Zo voelen ze zich even Huiskamer-medewerker. De vlagdrager komt dichterbij en leest hardop de naam van zijn kaartje.

Lees meer: Zit er een pinda in ?

Focus traject in Nijkerk

Nijkerk - De Hervormde Gemeente Nijkerk is recent gestart met het IZB (Inwendige Zendings Bond) Focus traject. Naar aanleiding van gestelde vragen is er op deze website wat informatie opgenomen over dit traject.

Een Focustraject geeft vorm en structuur aan een gemeente-breed proces van bezinning en verandering. Een belangrijk uitgangspunt van de Focustrajecten is dat de bezinning op missionair gemeente-zijn op gang komt vanuit het hart van de gemeente, en plaatsvindt in breedte van de gemeente.

nijkerk kerktoren

De IZB heeft in de voorbereidingsfase met veel kerkenraden gesproken en zij hebben gemerkt dat de vragen die in de Focustrajecten centraal staan heel breed leven, juist ook onder ambtsdragers. De IZB is van mening dat juist in dit proces geestelijk leiderschap van de kerkenraden heel belangrijk is.

Een IZB-Focustraject is een leerproces, waarbij we twee belangrijke bewegingen beogen: een beweging naar binnen, naar het hart van de gemeente, en ook naar ons eigen hart. Samen dieper in gesprek gaan over wie de Here God is in ons leven en over wat het betekent om Jezus Christus te (leren) kennen en met Hem te leven. De vraag hoe wij in deze tijd geloofwaardige getuigen van Hem kunnen zijn, is in de eerste plaats een vraag naar ons eigen geloof.

Lees meer: Focus traject in Nijkerk

Kindercaravan De Rank

NIJKERK - Wellicht ken je hem wel; de vrolijk gekleurde caravan die op verschillende plekken in Nijkerk halt houdt om kinderen uit de buurt een gezellig clubuur te bieden. Nog nooit geweest? Alle kinderen van 4 tot 12 jaar zijn van harte welkom in De Rank.

de rank nijkerk

Al meer dan dertig jaar rijdt kindercaravan De Rank door Nijkerk. In het begin was het inderdaad een opgeknapte caravan, maar die heeft inmiddels plaatsgemaakt voor een omgebouwde winkelwagen.

Lees meer: Kindercaravan De Rank