Open Kerk Nijkerk NICEA

De open nicea kerken uit Nijkerk met evangelisatie nieuws voor jou.

Nieuws over de kerken in Nijkerk

Evangelisatie nieuws en kerkelijk nieuws uit Nijkerk, Nederland.

Custom Search

Kerken van NICEA Nijkerk

NIJKERK - De kerken van Nijkerk werken samen in NICEA. Dit betekent Nijkerkse Interkerkelijke Commissie Evangelisatie Activiteiten.

NICEA verzorgt maandelijks de pagina "Geloven in Nijkerk"  in de Stad Nijkerk. Ook organiseert NICEA jaarlijks de Sing in op het Plein en is betrokken bij de Huiskamer in de Nijkerkse binnenstad. Door op activiteiten te klikken leest u nog meer activiteiten van NICEA.

De open kerken uit Nijkerk die samenwerken zijn: De Ark, De Kandelaar, De Fontein, Gereformeerde kerk, Gereformeerde gemeente, GKV Oost en West en de Grote Kerk.

sitemap

Open kerk nijkerk.

↑ Grab this Headline Animator

Unieke Kerst wandeling.

NIJKERK - Beleef een unieke kerstwandeling op vrijdag 22 december 2017 NIJKERK - NICEA (Nijkerks Interkerkelijk Commissie Evangelisatie Activiteiten) organiseert op vrijdag 22 december een speciale kerstwandeling door het centrum van Nijkerk. Elke 15 minuten vertrekt een nieuwe groep. Een groep wandelt onder begeleiding van twee gidsen.

Je mag zelf bepalen vanaf hoe laat je deze wandeling gaat maken. Van 16.30 tot 20.00 is de start vanaf de Kandelaar aan de Meinstraat 4A. De wandeling zal ongeveer twee uur duren. Elk jaar met kerstfeest staat de geboorte van Jezus centraal. Kerstfeest is voor veel mensen een feest dat elk jaar beleefd moet worden als een gezellig samenzijn met familie en / of vrienden met heerlijk eten en drinken in een prachtig versierd huis.

Staan wij nog wel stil bij de betekenis van het kerstfeest? Wat betekent Jezus de Zoon van God voor de mensen. Hoe kunnen wij dit laten zien aan alle mensen die het niet meer begrijpen of het niet meer voor lief aannemen?

Ontdek tijdens deze kerstwandeling wat deze geschiedenis voor de mensen betekent en ook voor u persoonlijk kan betekenen. Bijna alle kerken in Nijkerk werken mee aan deze wandeling over het Kerstfeest. Tijdens de wandeling wordt u op 8 verschillende plaatsen verrast door o.a. zang, gastvrijheid, toneel en nog veel meer…

Op een prachtige manier zal het geloof in Jezus worden uitgelegd. Kent u mensen uit uw omgeving die twijfelen of vragen hebben, neem ze mee. Beleef samen met hem of haar deze wandeling en ontvang zo een basis om in gesprek te gaan. Het is absoluut de moeite waard. Kom met uw gezin, uw familie en / of buren. Immers dit is een prachtige uitleg voor kin-deren, tieners, jongeren en ouderen. Deze wandeling is voor gelovig en niet gelovig. Voor onkerkelijk en kerkelijk. Voor iedereen.

Opgeven kan via dit mailadres: kerstwandeling@solcon.nl. De kosten zijn 2,50 per persoon met een maximum van 10,-- per gezin. Wilt u bij het opgeven aangeven in welk tijdvak u wilt wandelen. Binnen elk tijdvak vertrekt een groep per 15 minuten. Tijdvak A: 16.30 - 17.30 Tijdvak B: 17.30 - 19.00 Tijdvak C: 19.00 - 20.00 Inschrijven kan tot en met uiterlijk 18 december! Eventuele vragen kunnen worden gesteld via kerstwandelingvragen@solcon.nl . 

Kerstwandeling 2017 nijkerk

De Kerstwandeling wordt dit jaar op vrijdag 22 december 2017 gehouden.

Noteer het in uw agenda en nodig alvast buren en vrienden uit om mee te lopen.Om terug te kijken hoe het ook al weer was treft u onderstaand een filmpje aan.

De kerstwandeling is in 2015 en 2016 georganiseerd.

Zit er een pinda in ?

Een grote groep kinderen komt de Huiskamer binnen. Aarzelend loopt de vlagdrager achteraan. Het is een hele eer om de Huiskamervlag te mogen dragen. Maar hij blijft bedeesd in de deuropening staan.

Wat is dit? Het is een feestelijke week voor de Kruiskerk die na de verbouwing haar deuren opent. De kinderen vieren het met een vossenjacht door de stad. De vos zit verkleed als herfstkoning te praten met de gasten van die avond. Die is snel gespot en dan lonken de bekertjes limonade en de M&M’s.

‘Zit er een pinda in?’vraagt een jongetje met vrolijke sproetjes. Ik knik. ‘Dat zie je niet aan de buitenkant, hè? Als je het wil weten moet je er eerst in bijten.’

We leggen uit wat een inloophuis is en vertellen over het stadsgebed wat op dat moment in de Binnenkamer plaatsvindt. Er worden naamkaartjes van vrijwilligers opgespeld bij wat kinderen. Zo voelen ze zich even Huiskamer-medewerker. De vlagdrager komt dichterbij en leest hardop de naam van zijn kaartje.

Lees meer: Zit er een pinda in ?

De kerken van Nijkerk heten u hartelijk welkom in de kerkdiensten.

En natuurlijk ook op de Sing inn, de pagina Geloven in de stad Nijkerk, de Alpha en Emmaus cursus.

2003 - 2016 Nijkerkse Interkerkelijke Commissie Evangelisatie Activiteiten | Facebook | Twitter |