Kinderboeken voor Voedselbank

Boekhandel Den Hertog, Bruna Andeweg en Pater, Boekhandel Roodbeen en de bibliotheek starten in september een inzamelingsactie voor de Voedselbank. De kinderboeken worden tijdens de Kinderboekenweek aangeboden aan de Voedselbank.
Het thema van de Kinderboekenweek, die dit jaar van 1-12 oktober wordt gehouden, is “Feest!” Dit omdat de Kinderboekenweek 60 jaar bestaat. Wat is er dan mooier dan het geven van een kinderboek aan kinderen die het misschien anders niet zouden krijgen? Ook voor hen is lezen een feest.

voedselbank nijkerk

Een woordvoerder van de Voedselbank is erg enthousiast over de inzamelingsactie: “De Voedselbank ontvangt wel vaak speelgoed, maar bijna nooit kinderboeken”. De inzamelingsactie start op 8 september en duurt tot 8 oktober. Gebruikte kinderboeken voor alle leeftijden die er nog goed uitzien, kunnen dan worden ingeleverd in één van de boekhandels en in de bibliotheek.

Lezen is belangrijk. Door veel te lezen wordt de woordenschat vergroot. Daardoor kan een kind makkelijker meekomen op school. Lezen is natuurlijk het leukst als je een mooi boek hebt, dat je aanspreekt. Je kunt dan even alles om je heen vergeten en even opgaan in het verhaal. Dat kan voor kinderen heel fijn zijn.
De startdag van de inzamelingsactie, 8 september, is de internationale Dag van de Alfabetisering. Ook in Nederland zijn er volwassenen die moeite hebben met lezen en schrijven. Daarom is er in de bibliotheek van Nijkerk nu een speciale verzameling boeken aangeschaft voor deze mensen. Ze zijn te vinden op het zogenaamde Taalpunt.
In de bibliotheek en thuis kunnen mensen het lezen, spreken en schrijven van de Nederlandse taal leren en verbeteren via www.oefenen.nl. Deze website bevat lees- en schrijfprogramma’s voor beginnende lezers.
Het is ook mogelijk om als volwassene gratis begeleiding te ontvangen bij het verbeteren van de taalvaardigheden. Bij voldoende belangstelling zal een docent van ROC Landstede taallessen verzorgen in de bibliotheek van Nijkerk. Ook kunnen mensen individueel worden begeleid door een taalvrijwilliger. Het gaat hierbij om praktische hulp bij het leren begrijpen van teksten van brieven en websites. Er wordt geoefend met behulp van de computer. Aanmelden voor taalbegeleiding kan via het telefoonnummer 088-8507857.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Meta Dekker, Bibliotheek Nijkerk, Frieswijkstraat 99, 3861 BK  Nijkerk