Rieteke Hoogendoorn expositie

Rieteke Hoogendoorn exposeert quilts in De Fontein Nijkerk Wie een combinatie wil zien van hoogwaardige kunst en geloof, is op 13, 14, 15 of 16 mei welkom in De Fontein, de kerk met het witte kruis.

Topquiltster Rieteke Hoogendoorn exposeert haar creatieve en kleurrijke werk. De kunstenares is zelf aanwezig. Hoogendoorn woont in Kedichem en begon in 1991 met quilten. Een quilt is een collage van stoffen: drie lagen textiel worden op kunstige wijze op elkaar genaaid. Nadat ze deze handwerktechniek leerde beheersen, begon ze vier jaar later quilts te maken met als thema geloof. De kunstenares is nu een professionele quilter die zowel abstract als figuratief werkt. Het liefst mengt ze beide stijlen ‘De symboliek van kleuren, bloemen, getallen, vormen en symbolen boeien mij heel erg; in de loop de jaren heb ik mij door zelfstudie daarin verdiept. In elke quilt is er iets van deze symboliek terug te vinden’, vertelt Hoogendoorn. Met haar Bijbelquilts wil de kunstenares iets van God laten zien. ‘Daardoor mag ik mensen bemoedigen en ze wijzen op de grote liefde van God.’ Lezing De openingstijden van de expositie ‘Een kunstig lied’ in De Fontein: woensdag 13 mei van 10.00-16.00 uur, donderdag 14 tot en met zaterdag 16 mei van 13.00 tot 16.00 uur. Op woensdag 13 mei wordt de expositie om 19.30 uur geopend. Rieteke Hoogendoorn geeft dan een lezing over haar werk. Tijdens de expositie zijn er boeken en kaarten te koop van de Bijbelquilts. De Fontein, de kerk aan de rand van de wijk Corlaer, is elke woensdag open van 10.00 tot 16.00 uur voor een kop koffie, een gesprek of een bezichtiging. U kunt er ook rust ervaren in het stiltecentrum.