Koor Testify houdt een open avond op 16 september!

NIJKERK – Jongerenkoor Testify in Nijkerk begint weer aan een nieuw seizoen! Elke week komt er een groep jongeren bij elkaar in Nijkerk om te zingen. Dit doen ze al jaren en wellicht heeft u ze wel eens gehoord?

Testify is een enthousiaste groep zangers en zangeressen van15 tot 40 jaar. De groep is samengesteld uit zangtalent uit Nijkerk en omgeving. Inmiddels zijn er nog maar weinig echte Nijkerkers te vinden op het koor. Daarom willen ze graag het koor Testify weer meer op de kaart zetten in Nijkerk.

Het koor staat onder de muzikale leiding van Hanna Langerak. In oktober 2014 is Hanna gestart als dirigent bij Testify, waar haar muzikale en overige creatieve kwaliteiten ingezet worden om het koor naar een hoger niveau te brengen. Met veel enthousiasme werkt zij aan moderne songs, de muzikale ontwikkeling van elke individuele zanger en een goede sfeer binnen het koor!

Hanna: “Ik heb voor vele koren gestaan, met veel verschillen in muziekstijlen en type mensen. Toch blijft mijn liefde en voorkeur als dirigent altijd uitgaan naar het werken met Gospelkoren. (Black)gospel is tijdloos, maakt mensen blij, brengt mensen samen uit diverse culturen en leeftijden. De inhoud van de muziek gaat dieper dan de oppervlakkige alledaagse dingen. Het geeft mensen hoop en bouwt mensen op.” ‘Testify’ staat voor ‘getuigen’ en dat is wat ze willen doen. Getuigen van Gods liefde. Dit kan door middel van spreken, maar zij doen het door middel van zingen! Het koor brengt een repertoire van aanstekelijke gospelnummers tot ingetogen aanbiddingsnummers en maakt uitstapjes naar andere populaire genres zoals rock. De begeleiding van de band kan bestaan uit een intieme setting van alleen piano tot sterke volledige bandbezetting. Optredens vinden plaats tijdens diensten, evenementen, conferenties en dergelijke. Afgelopen kerst hebben ze op straat gezongen in Nieuwegein. De mensen op straat waren druk bezig met hun kerstinkopen maar bleven vaak toch even staan om te genieten van de muziek en te luisteren naar de boodschap van kerst. Ook hebben ze afgelopen Pasen meegewerkt aan een jongerendienst van de Andreaskerk in Putten. Lijkt het u leuk om ook met Testify Nijkerk samen te werken? Neem dan gerust contact met ons op via www.testifynijkerk.nl. Komend seizoen willen ze weer gaan knallen en gaan ze beginnen in september met de repetities. Hiervoor zijn ze nog op zoek naar nieuwe zangers en zangeressen (16-40 jaar). Er zijn een aantal leden afgegaan, wat weer plaats biedt voor nieuwe leden. Ben je nieuwsgierig geworden en wil je graag een keer meekijken? Wees welkom op woensdag 16 september op de open avond in basisschool De Open Kring aan de Dennenlaan 31 in Nijkerk. We beginnen op 19:45 uur. Meer info over Testify vind je op: www.testifynijkerk.nl.