Alpha cursus start

NIJKERK - Alpha cursus in Nijkerk. Ontdek of er meer is tussen hemel en aarde! Op 14 september 2015 start in Nijkerk weer een Alpha cursus en misschien is deze cursus wel speciaal voor jou?

Wil je weten wat een Alpha cursus is? Of wil je je opgeven? Meld je dan aan (zie onderaan dit stukje) en dan zien we elkaar binnenkort! Eten, ontmoeten, praten, lachen, leren en luisteren. De Alpha-cursus geeft heldere en aansprekende uitleg over het christelijk geloof. De cursus is vrijblijvend en gratis.

alphacursus

De Alpha-cursus is iets voor jou als je meer wilt weten over het christelijk geloof, of als je wilt weten of er meer is tussen hemel en aarde, of als je nieuwe mensen wilt ontmoeten, of als je je kennis over het christelijk geloof wilt opfrissen. En natuurlijk zijn er nog veel meer redenen om je op te geven voor een Alpha cursus. Wie weet is het wel een life-changing-experience…

Op de Alpha-cursus maak je in tien weken tijd kennis met het christelijk geloof. Wekelijks kom je als groep bij elkaar. De cursus start meestal met een gezellige maaltijd. Na het eten luister je naar een boeiende inleiding over het christelijk geloof. Daarna praat je in kleine groepjes door. Lijkt het je wat? Kom dan eerst naar een startavond en kijk zelf of het iets is voor je.

Het christelijk geloof... dan zal de Alpha-cursus wel in een kerk plaatsvinden? Niet altijd! De Alpha-cursus wordt ook gegeven in cafés, studentensociëteiten, jongerenclubs, op het werk en zelfs in gevangenissen. De Alpha-cursus wordt verzorgd door een lokaal Alpha-team en in Nijkerk komen de team leden uit drie verschillende kerken. De cursus is niet kerk-gebonden en de info-avond wordt gehouden in het pand van de voedselbank, aan de Venestraat.

De Alpha-cursus is al in de jaren '70 ontstaan in de Holy Trinity Brompton kerk in Londen. In de jaren '90 verspreidde de cursus zich snel over Engeland en andere delen van Europa. Op dit moment zijn er meer dan 55.000 Alpha-cursussen wereldwijd in maar liefst 169 landen. Ruim 23 miljoen mensen volgden al een Alpha-cursus. In Nederland is de Alpha-cursus twintig jaar geleden geïntroduceerd. 210.000 Nederlanders deden de cursus.

Ben je geinteresseerd? Kom dan naar de informatieavond op 14 september aanstaande aan de Venestraat 40 in Nijkerk. We starten de avond om 19.00 uur met een maaltijd en je bent welkom vanaf 18.45 uur. Je bent altijd welkom en deelname is gratis, maar aangezien we graag willen dat er voldoende eten is voor iedereen horen we graag van tevoren of je komt. Meer informatie en opgeven kan bij Jantine van de Bunt (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of bij Inge Mol  (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)