Activiteiten op woensdag in Fontein

Nijkerk - De Fontein houdt het komende seizoen een keur aan activiteiten op woensdag, de dag waarop de kerk met het witte kruis in de wijk Corlaer haar deuren wagenwijd opent voor alle mensen.

Open Kerk is in eerste instantie bedoeld voor mensen die even de kerk willen binnenlopen voor een kop koffie, een gesprekje met de gastheren- en vrouwen, een bezichtiging of een moment van rust en/of bezinning in het speciaal gecreëerde stiltecentrum. De Fontein is op woensdag open van 10.00 tot 16.00 uur.

Workshops

Maar er staan het komende seizoen ook weer tal van activiteiten op het programma. Zo wordt elke maand een workshop gehouden van 09.30-11.30 uur. De workshops en de data: Kleuren voor volwassenen (14 okt.), haken – van bloem tot pompoen (11 nov.), kaarsstuk maken op boomstam (9 dec.), slingers maken (13 jan. 2016), knutselen met decopatch (10 febr.), palmpasenstok maken met kinderen (16 mrt.), hart vouwen in een boek (13 apr.), boeket maken van theezakjes (10 mei), moodboard maken (8 juni). Voor opgave: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Fontein

Middagpauzeconcert

Elke woensdag is er van 12.45 u.-13.00 uur een middagpauzeconcert in het alom om zijn akoestiek geroemde kerkgebouw van De Fontein. In de kerk staan een prachtig orgel en een vleugel. Een kwartiertje ongedwongen genieten van muziek, een mooie onderbreking van het werk. Lunchconcert Elke laatste woensdag van de maand staat vanaf 12.00 uur een bijzondere combinatie van een lunch en muziek op het programma. De kosten: slechts € 3 per persoon. Opgave: Emmy Rakhorst (033-2457742), Corrie Scheltes (033-2457438), Therese van Dijk (033-2457675) of Jannie van den Bosch (033-2451538).

Lezingen

Oud-basisschooldirecteur Gert Vos geeft op 23 september van 11.00-12.00 uur een lezing over kerkramen in Nijkerkse kerken. Daarna komen twee lezingen die licht werpen op twee specifieke figuren in het kerkelijk leven: een diaken en een ouderling. Zij kunnen in én buiten de kerk veel voor mensen betekenen. Maar wat doen zij eigenlijk? Cor Molenaar vertelt op 7 okt. van 11.00-12.00 uur wat een diaken doet. Teun Wilgenburg vertelt op 18 nov. alles over een ouderling. Samen aan tafel Wie vaak alleen zit te eten, of behoefte heeft aan gezelligheid en contact met anderen moet beslist naar De Fontein komen.

Op de volgende data, afwijkend van de reguliere open dag op donderdag, wordt een maaltijd geserveerd, tegen betaling van €5 per persoon: 1 okt., 5juli.Tijd: 18.15 u.(inloop vanaf 18.00 u.) Opgeven kan via samenaantafel@defontein - nijkerk.nl of 033 - 2450610 / 2459617. Meer informatie: Gerald Bruins(06 - 44934796) of Piet Schreuder(Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)