Stadswandeling voor statushouders

Beste Nijkerkse jongere,

NIJKERK - In het nieuws kun je er niet omheen: een enorme stroom vluchtelingen is door het geweld van IS verdreven van huis en haard. Zij zijn nu op zoek naar een veilig heenkomen.

Waarschijnlijk heb je al wel gehoord dat een aantal van deze vluchtelingen ook naar Nijkerk komt. Of beter gezegd: een aantal statushouders. Deze mensen zullen namelijk voor langere tijd in Nijkerk blijven. Zoals het er nu uitziet, zal in week 45 de eerste groep statushouders arriveren.

We willen hen graag een warm welkom geven... en daar kunnen we jouw hulp goed bij gebruiken! We organiseren als Project Ichthus een aantal evenementen waarbij je op een mooie manier je geloof in de praktijk kunt brengen en er simpelweg voor je naaste kunt zijn.

Wat kun je doen? Op zaterdag 14 november willen we een stadswandeling door Nijkerk organiseren. Op die manier kunnen de statushouders kennis maken met Nijkerk en leren ze de weg een beetje kennen. Wil je meehelpen bij dit initiatief? Meld je dan aan bij Teuno Blankesteijn: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Halverwege de maand december willen we een zogenaamde 'Meet and Eat' organiseren. Misschien heb je er al eens van gehoord: dit is een initiatief dat o.a. in Apeldoorn gestart is vanuit het initiatief 'Ik ben een gastgezin voor een vluchteling'. Vluchtelingen eten bij mensen thuis en leren elkaar (en elkaars culturen) zo op een ontspannen manier kennen. Meerdere gemeenten hebben inmiddels het voorbeeld uit Apeldoorn gevolgd en ook wij haken hier graag bij aan!

Wil je helpen bij het organiseren van deze Meet and eat, dan kun je je aanmelden bij Judith Versprille: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Alle hulp is welkom Om deze initiatieven tot een succes te maken, is alle hulp welkom! Je bent vaak beter in te zetten dan je zelf denkt, dus stuur ons gerust een berichtje. Ook als je niet weet wat je kunt doen, maar wel graag van betekenis wilt zijn. Dan kijken we samen welke taak bij jou zou kunnen passen. Bedankt voor je hulp! Hartelijke groet, Project Ichthus Interkerkelijk jongereninitiatief