Nijkerk herdenkt Bonhoeffer met derde bijeenkomst

Op donderdag 19 november 2015 heeft in Nijkerk de derde van een reeks unieke bijeenkomsten plaats die in het teken staan van de Duitse geloofs- en verzetsheld Dietrich Bonhoeffer.

Zeventig jaar na zijn dood, op 9 april 1945, daagt Bonhoeffer ons uit om antwoord te geven op de vraag waar het ten diepste om gaat in het christelijke geloof. Wat is de kern die in onze tijd opnieuw ontdekt mag worden? Dit is een van de vragen die dr. Wim Dekker aan de orde stelt op deze derde thema-avond in Nijkerk rond Bonhoeffer. Wim Dekker is theoloog en emeritus predikant. Hij publiceerde tal van boeken, onder andere Tegendraads en bij de tijd, verder in het spoor van Bonhoeffer (2015).

opstandingskerk nijkerk

Vertrekpunt van Wim Dekker is het eerste hoofdstuk uit Tegendraads en bij de tijd. Dit hoofdstuk gaat over de gemeente als gemeenschap van Christus. Hoe kunnen christenen anno 2015 gemeente-zijn in een tijd waarin steeds meer mensen niet meer in (een) God geloven? Uiteraard wordt er een knipoog gemaakt naar de specifieke veelkleurige kerkelijkheid van Nijkerk. Een spannende uitweiding in hoofdstuk 1 is bijvoorbeeld: trouw zijn aan je plaatselijke gemeente als saaiheid de boventoon voert, kan dat en hoe houd je dat vol? “Of het nu om nieuw gestichte gemeenten gaat of om reeds lang bestaande, hoe meer ze iets van het bonte gezelschap rondom Jezus vertonen, des te groter is de kans dat Hij er ook daadwerkelijk zelf is en zijn werk kan doen”, schrijft Wim Dekker.

Op deze avond is er een muzikaal intermezzo van het projectkoor onder leiding van Wim Huijser.

Thema-avond donderdag 19 november met dr. Wim Dekker over ‘De gemeente als gemeenschap van Christus’ bij Dietrich Bonhoeffer, locatie De Opstandingskerk, Hoefslag 132, Nijkerk. Aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.15 uur. Na 22.00 uur is er tot uiterlijk 22.45 uur onder het genot van een drankje ruimte voor ontmoeting en het (geloofs)gesprek.