Tips voor de missionaire gemeente

Verwelkom nieuwe mensen - gasten

Zorg voor een gastheer of gastvrouw bij de ingang, herkenbaar aan een badge (of iets anders, denk aan een hesje of een speciale kleur kleding). Hij of zij is beschikbaar, maar niet opdringerig. Deze persoon is geen suppoost, uitsmijter of een beroepsknuffelaar (vooral nieuwe mensen vinden dat een beetje eng), maar iemand die toegankelijk is en kalm een warm welkom biedt.

Neem eens een voorbeeld aan hoe ze het in een kledingwinkel aanpakken. Na enkele ogenblikken krijg je vaak te horen: Kan ik iets voor u doen of wilt u even rondkijken?

kerk wordt verbouwd